Datum: 28 juni 2007

Rijnsburg Verdachte van inbraken aangehouden De politie heeft dinsdag 26 juni een 28 jarige man uit Rijnsburg aangehouden op verdenking van het plegen van inbraken bij een bedrijfsverzamelgebouw op het Floraterrein aan de Laan van Verhof. De politie kwam de verdachte op het spoor door beeldmateriaal en samenwerking met de beveiliging van Bloemenveiling Flora. De verdachte zou in mei en juni in totaal zes keer hebben ingebroken bij kantoren. Bij drie inbraken bleek het te gaan om het kantoor van zijn ex-werkgever. De verdachte pleegde de inbraken uit rancune vanwege zijn ontslag. Hij brak steeds de deuren open en vervolgens de kluis waarna er enkele honderden euro's werd weggenomen. De schade door de inbraken aan de kantoren was groot. De verdachte heeft een bekende verklaring afgelegd en is inmiddels voorgeleid voor de officier van justitie.

Leiden Bromfietser rijdt tegen fietser De politie heeft donderdag 28 juni even na 08.00 uur een 17 jarige bromfietser uit Leiden aangehouden op de Schuttersveld. De bromfietser was volgens getuigen ter hoogte van het station opzettelijk tegen een 31 jarige fietser uit Leiden gereden. Dit gebeurde na een verkeersconflict eerder op hun route. De fietser kwam ten val en werd met een gebroken been overgebracht naar het Diaconesse ziekenhuis. De bromfietser probeerde na de aanrijding weg te rijden. Omstanders wisten dit te voorkomen. De politie doet verder onderzoek.

Leiderdorp Verkeersongeval Donderdag 28 juni om 08.15 uur vond op de kruising Engelendaal/Gallaslaan in de richting van Leiden een verkeersongeval plaats. Een 34 jarige automobiliste uit Noordwijkerhout reed over de Engelendaal in de richting van de Persant Snoepweg. Op de kruising sloeg zij linksaf om de Gallaslaan op te rijden. Op de kruising ontstond een aanrijding met een auto die vanuit de richting van de Persant Snoepweg kwam. De auto van de 34 jarige vrouw maakte door de botsing een kwart draai naar links, kwam op de stoep terecht en raakte een verkeerspaal waarna de auto in de bosjes tot stilstand kwam. De vrouw en haar zoontje bleven ongedeerd. De tegemoetkomende auto sloeg bij de botsing over de kop en kwam met het dak op de weg tot stilstand. De inzittenden, twee vrouwen van 49 en 60 jaar uit Leiderdorp, raakten bekneld en werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Leiderdorp Groot aantal auto's bekrast De politie in Leiderdorp stelt een onderzoek in naar een groot aantal bekraste auto's in de wijk Buitenhof. De vernielingen werden gepleegd in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 juni, tussen 23.00 en 07.00 uur. Met een scherp voorwerp werden zo'n zestig auto's gedeeltelijke of rondom bekrast. De politie verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844. Gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan worden eveneens verzocht zich te melden.

Hazerswoude-Rijndijk Verkeersongeval Donderdag 28 juni om 12.00 uur vond op de Rijndijk een aanrijding plaats tussen een 77 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn en een 16 jarige bromfietser uit Koudekerk aan den Rijn. De vrouw reed uit de richting van Alphen en pakte bij een verhoogde rijstrookscheiding de verkeerde rijrichting toen zij stuitte op een afsluiting aldaar. Uit tegenovergestelde richting kwam de bromfietser. Deze was al zo dicht genaderd dat hij de auto niet meer kon ontwijken. Ook de automobiliste die naar links uitweek kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Koudekerker werd met vermoedelijk een gebroken enkel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.
---
Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --