Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

&
Presenteren het

Dinsdag 20 maart 2007

NK Grunten 2007

Wie doet er dit jaar mee? Schreeuwen uit het puntje van je tenen! Grunten moet je gewoon ervaren. Als je dat oerinstinct om als een holbewoner naar je veilige grot te vluchten voelt, dan heb je het juiste idee. Laag aardbevingsgerommel als bas en glasbarstende rauwe kreten als hoge tonen, dat is grunten!

Na het overweldigende succes van vorig jaar en het enthousiasme van de deelnemers was men er van overtuigt dat er in 2007 weer een NK Grunten plaats moest vinden. Was het vorig jaar de bankhal van het Nutshuis in Den Haag die het moest ontgelden, dit jaar zal het gebulder plaatsvinden in het Cultureel Jongerencentrum Bazart. Een leuke locatie die al een leeuwendeel van de programmering van harde muziek in Den Haag op zich neemt. Perfect dus voor het NK Grunten! Extra lawaai wordt verzorgd door A New Dawn en Apparition, dus neem je oordopjes mee!

Bazart en HPC werken dit jaar samen om het NK Grunten op 29 juni in Bazart te Den Haag plaats te laten vinden. De drie beste grunters kunnen natuurlijk weer rekenen op een NK Grunten bloedbokaal. De juryleden worden ook dit jaar verworven onder de nestors van de Nederlandse metalscene. Zij zullen de grunters niet alleen beoordelen op hun vocale prestaties en emotionele zeggingskracht, maar ook technisch analyseren met het gebruik van een spectrum-analyser en decibelmeter.

Inschrijven kan door middel van het sturen van een email met naam, adres en telefoonnummer naar het volgende adres: nkgrunten@haagspopcentrum.nl. De inschrijving voor het NK Grunten start op maandag 26 maart!

NK Grunten
Bazart
Loosduinsekade 725
Den Haag
29 juni 2007
Deuren open: 19:30 uur
Entree: gratis