Ingezonden persbericht


20-4-2007

Peter Gabriel pioniert verder in Amsterdam

Onderscheiden mensenrechtenactivist, pionier op het gebied van digitale distributie van muziek, jurylid van de BBC-talentenjacht The Next Big Thing: het lijkt erop dat Peter Gabriel voor weinig dingen zijn hand omdraait. Je zou bijna vergeten dat uit de koker van de creatieve duizendpoot met enige regelmaat ook nog de ene na de andere muzikale vondst rolt.

Want naast zijn vele samenwerkingen met andere grootheden als o.a. Kate Bush, Sinéad O'Connor, Youssou N'dour en Angelique Kidjo staat de mede-oprichter van Genesis bekend om zijn baanbrekend werk. Denk maar eens aan de hit Sledgehammer uit 1986 dat begeleid werd met de met prijzen overladen videoclip. Nieuw albumwerk zit in de pijplijn (verwachte release later dit jaar) en ook deze keer gaat Gabriel onconventioneel te werk: het album zal zonder de hulp van een platenmaatschappij alleen digitaal worden aangeboden. Als dit weer niet een briljante vondst is?

Vrijdag 29 juni 2007
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Entree: E 40,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.00 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 21 april om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten hier. Perry Farrell's Satellite Party toegevoegd aan line up Pearl Jam in the Park