KWF Kankerbestrijding



persbericht

Honderden mensen lopen 24 uur tegen kanker

Saamhorigheid in de strijd tegen kanker is voelbaar; Giessenburg maakt zich klaar voor grootse 24-uursloop

Amsterdam, 24 mei 2007 - Op 29 en 30 juni vindt de tweede SamenLoop voor Hoop van Nederland plaats en ditmaal in de gemeente Giessenburg. Honderden inwoners uit Giessenburg en omgeving maken zich klaar voor de 24-uurs loop waarmee ze geld inzamelen voor KWF Kankerbestrijding. Vele vrijwilligers, sponsors en 50 wandelteams doen er alles aan om het tot een groot succes van te maken. Door deelname aan activiteiten en met een bezoek aan de braderie dragen bezoekers ook een steentje bij aan de opbrengst van deze tweede Samenloop voor Hoop. De totale opbrengst van de SamenLoop voor Hoop komt ten goede aan wetenschappelijk kankeronderzoek voor KWF Kankerbestrijding.

Hoogtepunten in het programma

De twee hoogtepunten tijdens het programma voor bezoekers en deelnemers is de opening met survivors (mensen die kanker hebben of hebben gehad) en de Kaarsenceremonie.

De opening met survivors is vrijdag om 19.00 uur en vormt de inspirerende start van het evenement. Onder aanmoediging van familie en vrienden lopen (ex)kankerpatiënten de eerste ronde op het parcours.
De Kaarsenceremonie vindt dezelfde dag plaats bij het aanbreken van de avond. Langs de baan worden papieren zakken gezet met daarop persoonlijke boodschappen van iedereeen, gevuld met zand en een brandende kaars. Als alle kaarsen branden staan we stil bij de mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren, bij kankerpatiënten die we steunen in hun strijd en bij ex-kankerpatiënten die de strijd hebben gewonnen.
Zaterdag is er een braderie, en zijn er verschillende leuke activiteiten en optredens voor kinderen en volwassenen.

De SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding is een uniek community evenement overgewaaid uit Amerika dat nu voor de tweede keer in Nederland, Giessenburg, door vrijwilligers wordt georganiseerd. De 50 deelnemende teams zamelen van te voren geld in en wandelen als tegenprestatie gedurende de 24 uur rond de baan. De 24 uurs loop is bijzonder omdat het (ex)kankerpatiënten een hart onder de riem steekt. Het evenement, dat gedragen wordt door de gemeenschap, maakt kanker bespreekbaar en viert de hoop die mensen sterk maakt. Er is aandacht voor- en informatie over uiteenlopende aspecten van kanker. Maar; het is bovenal een feestelijke, braderie-achtig familie-evenement!

SamenLoop voor Hoop Giessenburg
Lokatie: v.v. Peursum
Datum: 29 juni vanaf 19.00 uur tot 30 juni 19.00 uur

Zie ook:

* Samenloopvoorhoop.nl/Giessenburg

laatst gewijzigd op 29 mei 2007