Gemeente Hoorn


Veteranendagbijeenkomst in Hoorn

5 juni 2007 - Op 29 juni is de landelijke Veteranendag. Die vindt voor de derde maal plaats, als eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen, jong en oud. De gemeente Hoorn haakt hierop in met een bijeenkomst in de Oosterkerk voor alle in Hoorn, Westerblokker en Zwaag woonachtige veteranen. Die vindt s avonds plaats, zodat de veteranen ook in de gelegenheid zijn om naar de landelijke Veteranendag te gaan. Er hebben zich al 130 personen voor de bijeenkomst in Hoorn aangemeld.

Alle in de gemeente Hoorn geregistreerde veteranen hebben een uitnodiging ontvangen om op 29 juni de bijeenkomst in de Oosterkerk bij te wonen. De avond is informeel van karakter en staat in het teken van de erkenning en waardering van de Nederlandse samenleving voor veteranen. De veteranen kunnen elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten en onderling ervaringen uitwisselen. Een tweetal veteranen verhaalt over hun terugkeer in de Nederlandse samenleving en er zijn optredens van het orkest De Herleving met het Westfries Mannenkoor en pianist Erik Lensink.

Het initiatief voor de veteranendagbijeenkomst in Hoorn is genomen door de Hoornse gemeenteraad, die daartoe op basis van signalen uit de Hoornse samenleving en naar aanleiding van een aangenomen motie in de raadsvergadering van 3 april 2007 besloot. Burgemeester en wethouders geven uitvoering aan de organisatie van de jaarlijks te houden Hoornse Veteranendag.

Geschat wordt dat de gemeente Hoorn ongeveer 250 veteranen telt. Wie veteraan is en zich nog niet heeft opgegeven voor de bijeenkomst in de Oosterkerk, kan gebruikmaken van de antwoordkaart die door het Veteraneninstituut is toegezonden of contact opnemen met de heer M.P. van der Horst (0229-252218) van de gemeente Hoorn, e-mail m.vd.horst@hoorn.nl