Gemeente Capelle a/d IJssel

OPROEP Veteranendag op 29 juni

Veteranenontbijt ter gelegenheid van de Nederlandse Veteranendag

Ook dit jaar houdt de gemeente Capelle aan den IJssel in het kader van Veteranendag op 29 juni een ontbijt voor de Capelse veteranen.

Op deze wijze geven wij invulling aan de oproep van het Comité Nederlandse Veteranendag en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten om onze waardering uit te spreken voor de Capelse veteranen. Het gaat daarbij niet alleen om veteranen die in de Tweede Wereldoorlog en in de oorlogen in Korea en het voormalige Nederlands-Indie hebben gediend, maar ook om 'jongere' veteranen die bijvoorbeeld in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan gelegerd zijn geweest.

Om de bekendheid met onze oude en jonge veteranen te vergroten, nodigen wij, door tussenkomst van het Nederlands Veteraneninstituut, de Capelse veteranen uit voor een ontbijt in de raadszaal van het gemeentehuis. Na het ontbijt bestaat dan de mogelijkheid om per bus naar de grote manifestatie op het Malieveld in Den Haag te reizen waar de veteranen dan rond 16.00 uur weer worden opgehaald.

Gebleken is dat niet alle veteranen aangesloten zijn bij het Nederlands Veteraneninstituut. Wij doen hierbij dan ook een oproep aan Capelse veteranen die geen uitnodiging hebben ontvangen om zich alsnog aan te melden voor het veteranenontbijt op 29 juni. U kunt zich aanmelden via het kabinet van de burgemeester, mevrouw H. Reijmer, telefoon 2848235.