Gemeente Wageningen

Nederlandse Veteranendag krijgt ook lokaal aandacht

Op 29 juni staan we jaarlijks stil bij onze 140.000 Nederlandse veteranen. De Nederlandse Veteranendag is een eerbetoon aan alle ex-militairen die ingezet zijn tijdens diverse oorlogen of hebben deelgenomen aan vredesmissies.

In navolging van Den Haag wil ook de gemeente Wageningen, dé Stad der Bevrijding, aandacht besteden aan deze bijzondere categorie inwoners.

Het hoofddoel van de Nederlandse Veteranendag is het verkrijgen van meer bekendheid over en waardering voor onze veteranen. Zo kennen we niet alleen meer Tweede Wereldoorlog-, Indië-, Nieuw-Guinea- en Korea- veteranen, maar inmiddels ook veel jonge veteranen. Dat zijn de veteranen die ingezet zijn waren bij internationale vredesmissies in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

Op vrijdag 29 juni a.s. nodigt de gemeente Wageningen alle in Wageningen woonachtige veteranen uit voor een gezellige bijeenkomst in de raadzaal van het Gemeenthuis. Het programma duurt van 10.00 tot 12.00 uur en bestaat o.a. uit een officiële opening en een informeel samenzijn.

Alle veteranen die geregistreerd zijn bij het veteraneninstituut hebben voor de bijeenkomst een uitnodiging ontvangen. Bent u veteraan, heeft u geen uitnodiging ontvangen en wil u wel graag aanwezig zijn op 29 juni neem dan voor 15 juni a.s. contact op met de Gemeente Wageningen, Karianne Radstake 0317-492518.