Ingezonden persbericht


Persbericht

Staatssecretaris Albayrak bij heropening Exoduspand

Tijdens een feestelijke heropening van het Exodushuis aan de Plantage 16 op vrijdag 29 juni a.s zal Staatssecretaris van justitie, mevrouw mr. N. Albayrak, in aanwezigheid van de bisschop van Rotterdam, mgr A.H. van Luyn, de leidse wethouder mevrouw dr. G.M. van den Berg en voorzitter Exodus Nederland, de heer drs. J.D.W. Eerbeek, ingaan op de voorwaarden die van belang zijn voor een succesvolle terugkeer van ex-gedetineerden in de samenleving. Alle genodigden worden toegesproken in het Bonaventura College, waar de gasten zich vanaf 14.30 uur verzamelen.

Exodus Leiden, dat 5 jaar geleden effectief met haar bewonersactiviteiten op de Plantage startte, heeft een intensief jaar van renovatie achter de rug. Eigenaar Stichting Verbum Deï heeft het monumentale pand, zowel binnen als buiten, in oude luister hersteld. Exodus Leiden biedt 13 bewoners gedurende circa 10 maanden opvang en begeleiding om daarna weer terug te kunnen keren in de samenleving.

Na het formele gedeelte vindt er vóór Plantage 16 een zeer bijzondere kunstmanifestatie plaats, onder leiding van het Kunst Uitschot Team en bewoners van Exodus Leiden. Onder de titel "de versmelting" (dit is de reïntegratie) is in nauwe samenwerking met de bewoners van Exodus een verrassend kunstwerk ontstaan, dat door wethouder Van den Berg zal worden onthuld.

Vervolgens worden de genodigden in de gelegenheid gesteld bij een drankje en een hapje het gerenoveerde pand met bewoners en begeleidingsteam te bezichtigen.

--------------------------------------

Informatie alleen bedoeld voor de redactie.

De middag begint op 29 juni in de aula van het Bonaventura College aan de Burggravenlaan 2 te Leiden om 15.00 uur. Sprekers zijn: mevrouw Albayrak, mgr van Luyn, drs. J. Eerbeek. Oud bewoners van Exodus verzorgen tussendoor muziek. Vanaf 16.00 uur gaan de genodigden naar de Plantage voor de kunstmanifestatie. Hiervoor vragen wij uw bijzondere aandacht, want dit is een unieke gebeurtenis.

Voor alle eventuele verdere informatie over Stichting Verbum Deï en Exodus Leiden kunt u terecht bij de manager van Exodus Leiden, te weten Pim van Doorn (06- 41.55.66.80 en p.vandoorn@stichtingexodus.nl).

Zie ook de website: www.stichtinggexodus.nl.

---- --