Gemeente Beek


Foto Nationaal 2007

Beek, juni 2007

Binnenkort staat het gemeentehuis van Beek opnieuw in het teken van een bijzondere expositie. Van 29 juni tot en met 27 juli organiseert de Culturele Werkgroep Beek de veelbelovende foto-expositie van Foto Nationaal. Leuk detail is dat het hier de eerste expositie betreft na de `upgrading' van het gemeentehuis een half jaar geleden.

Foto Nationaal is een jaarlijkse foto-expositie, van maximaal 20 series van 5 foto's van verschillende fotografen. Deze expositie wordt landelijk georganiseerd door de Bond van Nederlandse Amateurfotografen Verenigingen (BNAFV), kortweg Fotobond en geeft een beeld van het beste hedendaagse fotowerk van Nederlandse vrijetijdsfotografen. De voor deelname aan Foto Nationaal uitgenodigde fotografen hebben zonder uitzondering goede resultaten en successen behaald bij wedstrijden in binnen- en buitenland. Een deskundige jury selecteerde uit 131 inzendingen de geëxposeerde 20 series.

De jury bestond uit Martijn van den Broek, coördinator beeldresearch Nederlands Fotomuseum, Rotterdam; Frank van der Stok, o.a. docent fotografie aan Academie Sint Joost, Breda, en Wim Broekman, na een langdurig hoofdredacteurschap van maandblad Foto, nu vnl. fotograaf, journalist en organisator. Juryvoorzitter zonder stemrecht was Rob Agterdenbos, bestuurslid van de Fotobond BNAFV.

De expositie was eerder te zien in Doetinchem, Goes, Zierikzee, Breda, Epe, Winschoten en Leeuwarden. Het is al voor de derde maal sinds 2004 dat Foto Nationaal in het Beekse gemeentehuis is te bewonderen. Voor verdere informatie kunt u ook terecht op de website van de Fotobond www.fotobond.nl.

Deze bijzondere foto-expositie wordt op vrijdag 29 juni om 20.00 uur, geopend door wethouder Thijs van Es in het gemeentehuis van Beek. Peter van Ham, voorzitter van de fotobond afdeling Limburg zal een inleiding verzorgen. Deze opening is voor iedereen vrij toegankelijk.

De expositie is verder te bezichtigen tijdens kantooruren van het Gemeentehuis Beek op:

* maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur,
* woensdag van 14.00 tot 19.00 uur,

* zondag 1 juli van 14.00 tot 17.00 uur.