Gemeente Echt-Susteren


vragen

Eerbetoon aan Limburgse Veteranen

Op vrijdag 29 juni 2007 vindt voor de derde keer de Nederlandse Veteranendag plaats: een eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen. Een dag die in het teken staat van waardering voor alle oud militairen jong en oud die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogsomstandigheden of vredesmissies. Als eerbetoon aan wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard heeft het Kabinet besloten de Nederlandse Veteranendag elke jaar te vieren op 29 juni, de geboortedag van de prins.

De landelijke viering vindt plaats in Den Haag met onder andere een groot defilé. Regionaal worden ook diverse activiteiten georganiseerd als eerbetoon aan de veteranen.

Limburgse veteranendag

De Limburgse Veteranenverenigingen hebben ook dit jaar weer het initiatief genomen om de Veteranendag in Limburg te organiseren. De Limburgse Veteranendag vindt plaats in stadspark Hattem te Roermond, aanvang 10.30 uur. Na de officiële herdenkingsplechtigheid bij het Nationaal Monument voor Vredesoperaties (aanvang 12.00 uur) is er een samenzijn met onder andere een optreden van het Reünie Orkest van Limburgse Jagers en troubadour Jef Diederen. De veteranendag wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie over het programma en aanmelden, kunt u de website www.limburgseveteranendag.nl raadplegen of bellen naar 043 367 16 70.