Gemeente Bussum

Hartjesboom voor Bussumse en Naardense veteranen

Op vrijdag 29 juni 2007 eert Nederland de tienduizenden jonge en oude veteranen die sinds de Tweede Wereldoorlog de belangen van de Nederlandse staat hebben verdedigd.

In 2005 vond dit jaarlijks terugkerende evenement voor het eerst plaats.

Dit jaar wordt de Veteranendag door de gemeenten Bussum en Naarden gezamenlijk georganiseerd. Ruim tweehonderd veteranen zijn inmiddels door beide burgemeesters uitgenodigd voor een ochtendprogramma

Veteranenboom

Een belangrijke gebeurtenis die dag is de omdoping van een zogeheten Hartjesboom tot Veteranenboom. Dat gebeurt tussen 10.30 uur en 11.00 uur in het Bilderdijkpark te Bussum (vlakbij de ingang aan de Brediusweg). Alle inwoners van Naarden en Bussum zijn daarbij van harte welkom!

De Veteranenboom moet gezien worden als een levend en tijdloos symbool van erkenning voor alle veteranen. De bijbehorende plaquette is tot stand gekomen dankzij de gezamenlijke inspanningen van de beide gemeenten en een aantal Bussumse en Naardense veteranen.

Speciale aandacht

Volgende week zijn de middenpagina´s van deze krant geheel aan dit onderwerp gewijd. U wordt dan volop geïnformeerd over de landelijke en plaatselijke activiteiten die op 29 juni in het kader van Veteranendag plaatsvinden. Natuurlijk komen de veteranen in deze Veteranenkrant ook zelf uitgebreid aan het woord.