Ingezonden persbericht


Persbericht

Delft, 21 juni 2007

Demonstratie Virtual Reality bij BacinolEXPO

Naar aanleiding van de expositie Virtueel Realisme zal op vrijdag 29 juni vanaf 17.00 uur een bijzondere demonstratie worden gegeven door de Koninklijke Academie van beeldende Kunsten in Den Haag. De bezoeker kan dan kennismaken met een andere vorm van virtuele visualisatie, namelijk Augmented Reality.

De vakgroep Quantitative Imaging van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag ontwikkelde het project in samenwerking met bedrijven in de ontwerp- en kunstsector en de TU Delft. In het lab wordt geëxperimenteerd met AR waarbij door middel van het dragen van een speciale bril de echte wereld wordt gecombineerd met een virtuele wereld. De gehele ervaring is interactief, de "brildrager" kan de virtuele beelden laten samenwerken met de echte wereld om hem heen. (www.kabk.nl/lab)

Op vrijdag 29 juni is het publiek van harte welkom vanaf 17.00 om deze bijzondere ervaring te ondergaan. Na afloop bestaat de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje.

De expositie Virtueel Realisme is gratis te bezichtigen van 10 juni t/m 8 juli. BacinolEXPO is woensdag t/m zondag geopend van 12 tot 17 uur (toegang gratis). Bacinol-gebouw, Wateringsevest 38 te Delft. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.bacinolexpo.nl of bellen met 06-30 646 323.