Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Zesde ROC Nova College Schaaktoernooi sterk bezet

In het weekend van 29 en 30 juni en 1 juli organiseert Schaakclub HWP Haarlem voor de zesde maal het ROC Nova College Schaaktoernooi. De locatie is Zijlweg 203 in Haarlem. Het toernooi staat open voor spelers van alle leeftijden en alle sterktes. Publiek is van harte welkom en heeft gratis toegang.

Het ROC Nova College Schaaktoernooi gaat over zes ronden die worden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. De winnaar ontvangt een geldprijs van EUR 1.350,-. Naast royale prijzen voor de hoogst geklasseerden zijn er ook ratingprijzen en jeugdprijzen.

De belangrijkste gegadigden voor de hoofdprijs zijn de Nederlandse grootmeesters Friso Nijboer en Yge Visser. Zij zullen geduchte concurrentie ondervinden van de Griek Stelios Halkias en de uit de Oekraïne afkomstige Aleksandar Berelovich. Een gevaarlijke outsider is nationaal dameskampioene Zhaoqin Peng.

Naast nog een tiental titelhouders uit binnen- en buitenland, zullen de schaakliefhebbers uitkijken naar de prestaties van een aantal lokale talenten. Van met name de twaalfjarige Ilias van der Lende (Santpoort-Zuid), de even oude Miguoël Admiraal (Velserbroek) en de dertienjarige David Klein (Heemstede) wordt veel verwacht.

Het ROC Nova College Schaaktoernooi begint op vrijdag 29 juni om 19.30 uur en duurt tot en met zondag 1 juli. De locatie aan de Zijlweg 203 in Haarlem is goed bereikbaar (www.novacollege.nl). Inschrijven is mogelijk tot 29 juni. Voor alle toernooi-informatie, inschrijven, indeling en rondeverslagen: www.hwphaarlem.org/nova/. (FW)
---