Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Veel animo voor Veteranendag in Heerde

Voor de nationale Veteranendag op vrijdag 29 juni hebben zich in de gemeente Heerde 44 militaire veteranen aangemeld. Het gaat niet alleen om oud-militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gediend, maar ook om oudgedienden uit voormalig Nederlands Indië, Nieuw Guinea, Libanon, voormalig Joegoslavië, Afghanistan en Irak.

Het is de eerste keer dat de gemeente Heerde met een eigen Veteranendag aansluit bij dit landelijk initiatief. Als eerbetoon aan wijlen prins Bernhard heeft het kabinet besloten de Nederlandse Veteranendag jaarlijks op 29 juni te houden. Het is geen herdenking, geen reünie en geen open dag maar een blijk van erkenning en waardering voor alle Nederlandse veteranen.

De Heerder veteranen meldden zich aan na oproepen op de gemeentepagina in huis-aan-huiskrant De Schaapskooi. De oudste deelnemer is 83, de jongste 29.

De Veteranendag in Heerde biedt de deelnemers, die veelal met hun partner komen, een afwisselend programma. Daarbij staan de onderlinge contacten en het gezellig samenzijn voorop. Wat ze precies gaan doen is voor de veteranen nog een verrassing.