Gemeente Bussum

Gemeente Bussum en Gemeente Naarden vieren gezamenlijk Veteranendag

Op vrijdag 29 juni is het Nederlandse Veteranendag in Bussum

Viering vindt plaats op landelijk én lokaal niveau

Op vrijdag 29 juni is het Nederlandse Veteranendag. Het is een eerbetoon aan alle gewezen militairen die het Koninkrijk hebben gediend in oorlogssituaties en vredesmissies in internationaal verband. Naast de landelijke viering in Den Haag, wordt ook op lokaal niveau invulling gegeven aan deze dag. De gemeenten Bussum en Naarden doen dat dit jaar voor het eerst gezamenlijk. Alle in Naarden en Bussum woonachtige veteranen hebben een uitnodiging ontvangen om aan de viering deel te nemen.

Ontvangst op het gemeentehuis van Bussum

Om 9:30 uur worden de gasten ontvangen op het gemeentehuis van Bussum. Het programma omvat onder meer toespraken van burgemeester Milo Schoenmaker (Bussum) en burgemeester Peter Rehwinkel (Naarden). Ook worden de gasten toegesproken door een Naardense en een Bussumse veteraan.

Kinderen van de Naardense Calsschool fleuren de bijeenkomst op met het uitdelen van anjers. Het dragen van de anjer is dit jaar landelijk geïntroduceerd als uiting van waardering voor de Nederlandse oorlogs- en vredesmissie-veteranen. Dit in navolging op Engeland (Poppy - Klaproos) en Frankrijk (Bluet de France - Korenbloem).

Onthulling van plaquette in het Bussumse Bilderdijkpark

Het tweede deel van het programma begint om 10:30 uur en vindt plaats buiten het gemeentehuis, in het Bilderdijkpark. Dit programmaonderdeel is openbaar en toegankelijk voor de inwoners van beide gemeenten. Hoogtepunt is de onthulling van een plaquette door enkele veteranen en de beide burgemeesters. De plaquette is een bewijs van erkenning en waardering voor de Bussumse en Naardense veteranen en krijgt een vaste plek naast een speciaal voor deze gelegenheid geplante Hartjesboom, die hiermee wordt omgedoopt tot Veteranenboom.

Van 11:00 uur tot 12:30 uur vindt in het gemeentehuis van Bussum een afsluitende receptie plaats met live muziek, een hapje en een drankje.

Voor meer achtergrondinformatie kunt u terecht bij:


- Mevrouw Carlijn Wattel (gemeente Bussum), tel. (035) 692 86 45


- Mevrouw Geertje Boerma (gemeente Naarden), tel. (035) 695 78 39