Briefing Opbouwproces in Uruzgan


- Een briefing door Senator Omar Sherzad & Wali Wafa

en fototentoonstelling van Hans Stakelbeek -

Vrijdag 29 juni 10.00-12.00

Nieuwe Perszaal

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Op 29 juni 2007 zullen Afghaans senator Omar Sherzad en Abdul Wali Wafa, directeur van een Afghaanse NGO werkzaam in Uruzgan, een briefing verzorgen op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Door hun werkzaamheden en jarenlange ervaring hebben zij goed zicht op de ontwikkelingen op het gebied van de opbouw in Afghanistan en met name Uruzgan.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De heer Wafa is directeur van een Afghaanse NGO die verantwoordelijk is voor de uitvoering van veel opbouwprojecten in Uruzgan. Met Nederlandse hulp houden zij zich ondermeer bezig met het verbeteren van het onderwijs in afgelegen gebieden in Uruzgan. Ook helpen zij boeren bij het opzetten van alternatieve inkomstenbronnen voor de papaverteelt, zoals amandel- en saffraankwekerijen en verrichten zij veel werk bij het nader tot elkaar brengen van verschillende voorheen rivaliserende stammen.

De heer Sherzad is senator in Kaboel, na vele jaren reeds actief te zijn geweest op het bestuurlijk niveau. Hij is afkomstig uit het zuiden van het land en is voorzitter van de Commissie die op nationaal niveau toezicht houdt op en aansturing geeft aan alle Provincial Councils in het land, met een speciale focus op het zuidelijk deel van Afghanistan.

Tijdens de briefing kunt u tevens prachtige foto's bewonderen van Hans Stakelbeek. Deze fotograaf, die eerder al een Zilveren Camera voor zijn werk ontving, is in opdracht van BZ meerdere malen naar Uruzgan afgereisd om daar de opbouw in beeld te brengen.

Desgewenst bestaat de mogelijkheid tot het doen van separate interviews.

Noot voor redacties (