Ingezonden persbericht


Vrijdag 29 juni in World's Untold Stories:

Documentaire Sects and the City over angst voor burgeroorlog in Beiroet door sektarische strijd

In de straten van Beiroet leeft de angst dat de donkere dagen van een burgeroorlog binnenkort weer werkelijkheid worden. Een sektarische scheiding tussen Hezbollah's Shi'itische aanhangers en de Soennieten die worden gesteund door de regering heeft de politiek lamgelegd.

Afgelopen november heeft Hezbollah een politieke crisis geprovoceerd door zijn parlementsleden uit het parlement terug te trekken. Hezbollah vindt dat de regering een marionet van Amerika is die "Israëls oorlog op een nieuwe, politieke manier voortzet". Als vergelding schilderen aanhangers van de regering de Hezbollah af als een instrument van Iran. 'Sects and the City' neemt politieke polshoogte.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 20.00 uur - 20.30 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over oorlog, onderdrukking, strijd, armoede, de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: "Sects and the City" wordt uitgezonden op:

Vrijdag 29 juni om 20.00 uur

Zaterdag 30 juni om 13.00 uur en 00.00 uur

Zondag 1 juli om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (