Ingezonden persbericht


Persconferentie over kwaliteit brandweerzorg NHN

Kwaliteit brandweerzorg NHN is verbeterd!

Datum: vrijdag 29 juni 2007

Tijdstip: 12.00 - 12.45 uur (ontvangst pers vanaf 11.45 uur) Adres: Gemeentehuis Schagen, Laan 19, 1741 EA Schagen

Toelichting
De kwaliteit van de brandweerzorg en rampenbestrijding in NHN is verbeterd. Al moet er om het gewenste kwaliteitsniveau in 2009 te kunnen bereiken nog wel het nodige gebeuren. Dit blijkt uit een onderzoek naar de stand van zaken onder 26 gemeenten en de regionale brandweer in NHN.

Zowel de individuele gemeentelijke als regionale brandweer- en rampenbestrijdings- organisatie is voor dit onderzoek onder de loep genomen. Gezamenlijk zijn ze verantwoordelijk voor de brandweerzorg en rampenbestrijding in NHN. In 2005 hebben de meeste gemeenten en regio zelf de stand van zaken in kaart gebracht. In 2006 zijn deze resultaten door onafhankelijke auditteams getoetst. De resultaten van de audits en aanbevelingen ter verbetering staan in de 'Consolidatierapportage audit fysieke veiligheidsprocessen gemeenten en regionale brandweer'.

Het onderzoeksrapport wordt vrijdag 29 juni in het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio NHN besproken. Aansluitend worden in een persconferentie de resultaten van het onderzoek gepresenteerd. Bij de persconferentie zijn aanwezig:
- De heer F. Vletter, burgemeester Wervershoof, verantwoordelijk bestuurder
- Mevrouw A. Emmens-Kool, burgemeester Castricum, verantwoordelijk bestuurder
- De heer J. Stierhout, algemeen directeur Veiligheidsregio NHN
- De heer R. Burgering, regionaal commandant brandweer NHN