Gemeente Spijkenisse


Grote deelname Bordproject voor scholen

27 juni 2007

Wethouder Mijnans geeft vrijdag 29 juni om 09.30 uur het startsein voor het Bordproject voor Scholen op het schoolplein van De Horst aan de Zwanenhoek.

Het Bordproject is een adoptieproject voor basisscholen en is een actie uit het gemeentelijk Aanvalsplan Zwerfafval. De scholen adopteren een jaar lang een straat en/of een gebied en/of hun eigen schoolplein en houden dit zoveel mogelijk vrij van zwerfafval. De gemeente plaatst in het gebied dat wordt schoongehouden een wervend bord met de tekst `dit gebied wordt schoongehouden door ...(naam van de school)......'

Het Bordproject probeert een gedragsverandering onder scholieren te bewerkstelligen en de jongeren bewust te maken van hun leefomgeving en de eigen rol die ze daarin kunnen spelen. Het spreekwoord Jong geleerd, Oud gedaan is leidraad en kan ook andersom werken. Scholieren geven de boodschap door aan hun ouders.

Er nemen 23 scholen deel aan het project met in totaal 38 vestigingen. Dit is al de derde editie. Destijds is het project gestart met vier scholen en nu doen bijna alle basisscholen in Spijkenisse mee.