Gemeente Leiden

Gemeente ontvangt de Leidse Veteranen

Vrijdag 29 juni a.s. ontvangt burgemeester Lenferink -ter gelegenheid van de Nederlandse Veteranendag- 250 oud-militairen en hun echtgenoten in de Hooglandse kerk.

De Nederlandse regering heeft in 2006 de verjaardag van wijlen Prins Bernhard uitgeroepen tot Nederlandse Veteranendag. Op initiatief van het Comité Nederlandse Veteranendag en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten VNG wordt in veel gemeenten op die dag extra aandacht geschonken aan de oud-militairen. De belangstelling van de Leidse veteranen is zo groot dat de bijeenkomst van het stadhuis is verplaatst naar de Hooglandse Kerk.

Burgemeester Henri Lenferink zal de veteranen welkom heten. Vervolgens houdt Prof. dr. J.C.H. Blom, oud-directeur van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie en voorzitter van de Vereniging Oud Leiden, een inleiding en zal hij stilstaan bij de na-oorlogse acties, waarbij Nederland betrokken is geweest.

De bijeenkomst begint om 17.00 uur. Rond 17.20 uur worden de toespraken gehouden. Daarna wordt de veteranen een ontvangst aangeboden.

29 juni vindt 's ochtends en 's middags vindt in Den Haag de nationale viering plaats.

Nadere informatie:
Hein van Woerden, Externe Betrekkingen en Kabinet, stadhuis Leiden, tel. (071) 516 50 57.


-----------------------
Persuitnodiging


---- --