LLiNK

Rotterdam, 27 juni 2007


- PERSBERICHT -

Vrouwen niet langer de pispaal in LLinke Soep

LLinke Soep, met gastpresentator Rudy Mackay, buigt zich deze week over openbare toiletten voor vrouwen, of liever gezegd het gebrek daaraan. Voor mannen is er altijd wel ergens een pispaal te vinden, maar waarom wordt er toch nooit aan vrouwen gedacht? Hebben zij soms nooit last van hoge nood? De Rotterdamse Marlous Tode vindt het belachelijk dat vrouwen altijd zijn aangewezen op 'betaal wc's'. Ze probeert zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om in ieder geval in haar eigen gemeente een openbaar damestoilet te realiseren. Verslaggever Barbara Kathmann gaat met haar de straat op. Je hoort het in LLinke Soep, vrijdagavond 29 juni om 20.00 uur op Radio 1.

Ook nemen we deze week de handel in vis onder de loep. Fishes is een viswinkel waar duurzame vis wordt verkocht. Klinkt allemaal heel verantwoord, maar wat is duurzame vis eigenlijk? Reporter Rolf Hartogensis gaat op onderzoek uit.

Verder is Tom de Kok te gast in de studio, trainer en expert van de zogenaamde Law of Attraction. De wet die ten grondslag ligt aan de vooral op internet gehypte film 'The Secret'. Dus Tom, kunnen we echt rijk en beroemd worden als we dat maar graag genoeg willen?

Daarnaast zetten we de vier grootste waterverspillers op een rij, want het is deze week 'De Week van het Water'. Waar kunnen we nu op letten om ons waterverbruik te verminderen? GroenLinkser Tofik Dibi is vandaag het Jongkie van gastpresentator Rudy Mackay en de LLinke Berichten worden gebracht door Barbara Kathmann.

LLinke Soep is een jongerenmagazine over Praktisch Idealisme. LLinke Soep is iedere vrijdag om 20.00 uur te beluisteren op Radio 1. LLinke Soep is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


------------------------------------------


- EINDE PERSBERICHT -