Gemeente Grave

29 juni as.: veteranendag in Grave

Vrijdag 29 juni wordt in heel Nederland de Veteranendag gehouden. Die dag is bedoeld om extra aandacht en waardering te geven aan de circa 140.000 Nederlandse veteranen. Ook het gemeentebestuur van Grave wil haar waardering voor de Graafse veteranen tot uiting brengen. Samen met de VVM (Vereniging Voormalig Marinepersoneel) organiseert het gemeentebestuur daarom een bijeenkomst voor de veteranen die in Grave wonen.

In 2006 heeft de Nederlandse regering de veteranendag op 29 juni aangemerkt als nationaal evenement. Op die dag kan de samenleving erkenning en waardering tot uitdrukking brengen voor het werk en de prestaties van de veteranen. Er zijn niet alleen veteranen uit de Tweede Wereldoorlog en uit de oorlogen in Indië, Nieuw-Guinea en Korea, maar inmiddels zijn er ook veel jonge veteranen, die ingezet waren bij internationale vredesmissies in Libanon, Cambodja, de Balkan, Irak of Afghanistan.

Programma

Om 19.00 uur ontvangen de burgemeester en wethouders de veteranen in het stadhuis. Om 19.30 uur is er een korte herdenking bij het monument voor de gevallenen op de hoek Infirmerie/Hoofschestraat. Onder het genot van een hapje en een drankje is er na deze herdenking een informeel samenzijn in de gildekamer van de Hampoort. Het officiële gedeelte eindigt om 21.30 uur. Voor deze bijeenkomst zijn 60 Graafse veteranen uitgenodigd.

Informatie Mevr. T. Winnemuller, cluster Communicatie en Bestuursondersteuning (0486) 477 238.