HTM



* Viering Nederlandse Veteranendag
Nr. 24, 27 juni 2007

Defilé door centrum van Den Haag
Op vrijdag 29 juni 2007 wordt in Den Haag de Nederlandse Veteranendag gevierd. Op de geboortedag van wijlen Z.K.H. Prins Bernhard wordt in de Haagse Binnenstad een groots defilé van veteranen en parate troepen afgenomen door Z.K.H. prins Willem Alexander.

Ongeveer 5000 oud-strijders zullen deelnemen aan het defilé. Onderdeel hiervan is een spectaculaire fly past van de Luchtmacht over de Hofvijver en een manifestatie op het Malieveld. Om de Nederlandse Veteranendag tot een succes te maken, is een aantal veiligheids- en bereikbaarheidsmaatregelen noodzakelijk.

Route defilé
De route van het defilé loopt vanaf het Malieveld over de Koningskade, via het Korte- en Lange Voorhout, naar de Kneuterdijk. Hier vindt u het defileerpunt omringd door tribunes. Vervolgens loopt de route via het Buitenhof, Hofweg, Spui, Kalvermarkt, Fluwelen Burgwal, Herengracht en de Prinsessegracht, weer terug richting Malieveld.

Verkeersmaatregelen
De wegen waarover het defilé voorbijtrekt en een ruim gebied hier omheen, worden tussen 10.00 uur s ochtends en uiterlijk 16.00 uur s middags afgesloten voor al het verkeer. Bestemmingsverkeer kan via de politie-verkeersposten het afgesloten gebied tot uiterlijk 11.30 uur bereiken. Het doorgaande autoverkeer wordt tijdens de afsluitingen zoveel mogelijk via de buitenste verkeerskring omgeleid.

Oversteken voetgangers
De route van het defilé wordt met hekken afgezet. Op een aantal plekken worden speciale oversteekplaatsen voor voetgangers gemaakt. Deze oversteken worden met borden aangegeven. Wanneer de situatie het toelaat kunnen voetgangers hier de defiléroute oversteken. Via de in- en uitrit van parkeergarage Grote Markt op de Kalvermarkt, kan men te voet de defiléroute op elk gewenst moment oversteken.

Omleidingen bus en tram
Omdat het centrum van Den Haag tijdens de festiviteiten is afgesloten rijden verschillende bus- en tramlijnen een omleidingsroute. De omleidingen gelden voor de tramlijnen 1, 9, 10, 15, 16 en 17 en de buslijnen 18, 22 en 24. Meer informatie over is te vinden op www.htm.net of via de HTM Consumentenlijn (070) 3848666.