Gemeente Beek


Veteranendag 2007 Beek

Thema: Praat eens met een veteraan

Beek, juni 2007

Komende vrijdag is het 29 juni, de dag waarop de Nationale Veteranendag wordt gevierd. Op diverse locaties in het land staan gemeenten stil bij deze dag waarop veteranen in het zonnetje worden gezet. In Den Haag vindt de nationale viering plaats op het Malieveld, in Roermond vindt de Limburgse viering plaats en in Beek wordt ook een lokale viering georganiseerd. Achtentwintig veteranen gaven gehoor aan de oproep van de burgemeester om de Veteranendag gezamenlijk in Beek te vieren. Het is de tweede keer dat de Veteranendag in Beek wordt georganiseerd.

Foto van de Veteranendag van 2006

Vanaf 10.30 uur worden de Beekse veteranen thuis opgehaald en met oud-legervoertuigen via een tocht door de gemeente naar het gemeentehuis gebracht. De tocht start in Neerbeek (Callistusplein hoek Aldenhofstraat, bij de kerk).

De tocht gaat via Krijgershoek Dorpstraat Merelstraat Musschenberg - Breughelstraat Kennedylaan Dr. Stassenstraat Sonsbeecklaan Oranjesingel Hendrikstraat Om de Toren Gundelfingenstraat Past. Hutschemakerstraat- Op den Hoogeboom Kelmonderhofweg Hoolstraat Rosastraat Luciastraat- Raadhuisstraat.

Omstreeks 11.45 uur komt te stoet aan, aan de voorzijde van het gemeentehuis. Het zou leuk zijn wanneer er inwoners van Beek langs de route gaan kijken, of bij het gemeentehuis. U bent van harte uitgenodigd!

Burgemeester Cremers en gemeentesecretaris De Louw ontvangen het gezelschap bij goed weer buiten. Hier wordt door de veteranen in defilé opgesteld. Bij slecht weer gebeurt dit in het gemeentehuis.

Vervolgens gaan de veteranen naar de bovenhal van het gemeentehuis waar toespraken volgen en hen een lunch wordt aangeboden. Omstreeks 14.30 uur eindigt de Beekse Veteranendag.