Gemeente Maassluis

Veteranendag op het stadhuis

Nederland telt een groot aantal veteranen. Niet alleen de militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook de snel groeiende groep jonge veteranen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband zoals in Libanon, Cambodja, het voormalige Joegoslavië, Afghanistan en Irak.
Hoewel sommigen menen verschil te moeten maken tussen de oude veteranen en de jonge veteranen is het duidelijk dat alle Nederlandse veteranen erkenning en begrip van de samenleving en de Nederlandse overheid verdienen.

Als eerbetoon aan wijlen Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard is besloten de Nederlandse Veteranendag jaarlijks op 29 juni, de geboortedag van Prins Bernhard, te organiseren. De Veteranendag is geen herdenking of reünie, maar een eerbetoon aan de Nederlandse veteranen waarbij erkenning en waardering voor de veteranen centraal staat.

Het gemeentebestuur van Maassluis heeft gemeend op Veteranendag aandacht te besteden aan de meer dan 150 veteranen die in Maassluis wonen.
De veteranen zullen op 29 juni in het stadhuis worden ontvangen. Het ontmoeten van en het bijpraten met Maassluise veteranen in een informele sfeer is het voornaamste doel van deze bijeenkomst.