Time : 15:46:13
Date : 28 June 2007
Sender Name: Everaets & C°

Koning Albert II start met revalidatieprogramma

Brussel, 28 juni 2007 - Vanmorgen gaven orthopedisch chirurg Dr. Daniel Paulet en Algemeen Directeur Dr. Patrick Gérard van de Brusselse Kliniek Sint-Jan tijdens een persconferentie opnieuw kort tekst en uitleg bij de medische toestand van Koning Albert II. Koning Albert II doet het nog steeds uitstekend en lijkt snel te herstellen van zijn heupoperatie van dinsdagavond. Vandaag werd door de hoofdverpleegkundige en haar team een standaardcontrole uitgevoerd van de operatiewonde. Verder startte de kinesitherapeute vanmorgen met succes het revalidatieprogramma van Koning Albert II op. De Koning zette onder begeleiding van de kinesitherapeute in zijn ziekenhuiskamer enkele stappen tot aan zijn zetel waarin hij eventjes kon plaatsnemen. Vervolgens werd de Koning onder begeleiding opnieuw naar zijn bed gebracht waar hij de rest van de dag verder zal uitrusten. Morgen wordt verwacht dat de Koning samen met de kinesitherapeute zijn eerste echte loopoefeningen zal kunnen doen. Dr. Daniel Paulet onderstreepte verder het belang dat de Koning voldoende rust moet nemen.

Morgenochtend, vrijdag 29 juni 2007 om 09u15, zal Dr. Etienne Willemart in de Kliniek Sint-Jan na zijn controlebezoek aan Koning Albert II opnieuw verslag uitbrengen van de evolutie van de gezondheidstoestand van de Koning. Ook hoofdverpleegkundige Hilde Banck en kinesitherapeute Claudine Van de Velde zullen aanwezig zijn om kort het verzorgings- en revalidatieprogramma van de Koning toe te lichten.


- Einde persbericht -

Over de Kliniek Sint-Jan
De Kliniek Sint-Jan, gelegen in hartje Brussel, biedt met haar hooggespecialiseerde team van 1.100 medewerkers een kwalitatief en uitgebreid verzorgingspakket aan. Het gaat om een totaalzorg gebaseerd op de erkenning van de lichamelijke, emotionele en sociale noden van de patiënt. Respect voor de veelheid aan culturen, overtuigingen en religies staat daarbij centraal. De Kliniek Sint-Jan bestaat sinds 1211 en kan buigen op acht eeuwen ziekenhuistraditie.