Politie Hollands Midden

Datum: 29 juni 2007

Leiden Recherche plaatst getuigenoproep op plaats delict

De recherche van het district Leiden-Voorschoten heeft vrijdag 29 juni een billboard met een getuigenoproep geplaatst op de Zijlpoort in Leiden. Het betreft een getuigenoproep op de plaats delict waar zaterdag 12 mei een 19 jarige vrouw werd verkracht. Op deze manier probeert Politie Hollands Midden alsnog getuigen te bereiken. Ondanks onder andere oproepen bij opsporingsprogramma's hebben tot nu toe getuigen zich niet gemeld. Zij worden dringend verzocht zich alsnog te melden bij de recherche in Leiden 071 - 5249039.

Zaterdag 12 mei rond 05.00 uur fietste een 19 jarige vrouw naar huis, na een avondje stappen in Leiden over de Haven in de richting van de Lage Rijndijk. Onder de Zijlpoort werd zij door een man vastgepakt van haar fiets getrokken. De man trok haar mee in de richting van de begraafplaats. De vrouw verzet zich heftig, maar de man is te sterk. Een aantal malen gilt de vrouw om hulp. Vervolgens dreigt de man het slachtoffer neer te steken. Volgens het slachtoffer moeten meerdere mensen haar en de man gezien hebben. Direct na de verkrachting is de man weggerend. Zowel haar fiets en haar tas die aan haar stuur hing zijn verdwenen.

(Uitnodiging Pers: bovengenoemde billboard wordt vrijdag 29 juni om 12.00 uur geplaatst bij de Zijlpoort. Districtschef Paul van Musscher geeft ter plaatse eventueel een toelichting op dit middel)

Lisse Rijbewijs motorrijder ingenomen De politie heeft tijdens een snelheidscontrole op donderdagochtend 28 juni een 22 jarige motorrijder uit Sassenheim aangehouden. De motorrijder haalde met een snelheid van 122 km per uur (gecorrigeerde snelheid) op de Loosterweg Zuid auto's in. De maximum toegestane snelheid ter plaatse is 60 km/u. De motorrijder kon na deze overtreding zijn rijbewijs inleveren bij de politie.

Gedurende de ochtendspits heeft de politie gecontroleerd op de snelheid van automobilisten op de Loosterweg Zuid. Van de ongeveer 80 voorbijgangers heeft alleen de motorrijder de snelheidslimiet overtreden.

Leiden Aanhoudingen na inbraak De politie heeft vrijdag 29 juni om 01.50 uur twee mannen van 32 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Diamantlaan. De bewoner en zijn broer hoorden geluiden en stemmen uit zijn woning komen en belden in de portiek de politie. De broer is naar boven gelopen en zag een persoon in de woning. De mannen verlieten de woning via het achterbalkon, maar werden later op basis van de signalementen op de Granaathof aangehouden. Bij de woning was een ruit ingegooid om binnen te komen. Volgens de verdachten zochten ze een slaapplaats.

Gouda Insluiping in en diefstal uit woning Terwijl de bewoners van een woning aan de Burgemeester Martenssingel donderdag 28 juni rond middernacht bezig waren iets te verplaatsen naar de schuur beneden wist een man met een Noord Afrikaans uiterlijk de woning binnen te gaan via de openstaande deur. De bewoners overliepen de man op de trap vlakbij hun woning en vroeg wat hij deed. De man liep door zonder iets te zeggen. In de woning ontdekte de bewoners dat een mobiele telefoon was weggenomen. Vermoedelijk was de insluiper in gezelschap van een tweede man. De bewoners hadden bij het uitladen van spullen uit hun auto al een andere persoon zich zien ophouden in de buurt. Donderdag 28 juni tussen 09.00 en 14.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Juliana van Stolbergstraat. Men heeft vermoedelijk de deur geflipperd. Flipperen betekent dat de inbreker met een hard stuk plastic de schoot van de deur terugduwt waardoor de deur openvalt. Vervolgens werden er onder meer een laptop, een digitale camera en een webcam gestolen. Deze inbrekerstechniek is eenvoudig te voorkomen door de deur op slot te draaien.

Gouda Meisje (10) gewond na aanrijding Een 10 jarig meisje uit Gouda is op donderdag 28 juni, rond 17.35 uur, gewond geraakt na een aanrijding op de Burgemeester van Reenensingel. Een 45 jarige automobilist die in de richting van de Goudse Poort reed kon het meisje die op de fiets de weg overstak niet meer ontwijken. Het meisje kwam door de botsing ten val en is per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Lekkerkerk Bekeuringen voor vissers De politie heeft op donderdagavond 28 juni bekeuringen uitgeschreven aan twee vissers die in Lekkerkerk bij de Loet aan het vissen waren. De twee vissers , jongens van 17 jaar uit Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel, gebruikten voor het vangen van vis een kruisnet en konden geen van beiden een vispas tonen.

Stolwijk Wegnemen van koperdraad De politie heeft een aangifte opgenomen van het opleidingscentrum aan de Bilwijkerweg van diefstal van koperdraad. Donderdag 28 juni werd de diefstal ontdekt. Zo'n 100 meter koperleiding is weggenomen wat diende voor bliksemafleiding. Mogelijk dat er getuigen zijn van de diefstal. De politie vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --