Twynstra Gudde wint ROA Organisatie-Advies Prijs 2007

29.06.2007 / 09:54 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Roa

Roa

Twynstra Gudde wint ROA Organisatie-Advies Prijs 2007

Amsterdam, 29 juni 2007 - De Organisatie-Advies Prijs (OAP) voor de beste Nederlandse adviesopdracht is gewonnen door Twynstra Gudde. Het winnende project betreft een methodiek voor Strategisch Omgevingsmanagement. Deze methodiek is ontwikkeld door Marc Wesselink (partner Twynstra Gudde) en zijn team en levert een belangrijke bijdrage aan het duurzaam oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De prijs is door de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA) ingesteld om de toegevoegde waarde van het adviesvak beter zichtbaar te maken. De door Hans Dijkstal geleide jury koos uit vier genomineerde projecten unaniem dat van Twynstra Gudde.

Volgens de jury heeft het team van Marc Weselink van Twynstra Gudde de dialoog met de omgeving op een vernieuwende wijze ingevuld en die een plaats gegeven in het planproces: 'Het is een nieuwe werkwijze, die de bestuurbaarheid en voorspelbaarheid van omvangrijke en complexe projecten en programma's vergroot, maar ook overheden en bedrijven ondersteunt bij het bouwen van duurzame relaties met de omgeving. Deze werkwijze is daardoor prima toe te passen in andere situaties.'

De opdrachtgever van het project Strategisch Omgevingsmanagement is de projectorganisatie Maasvlakte 2 van het Havenbedrijf Rotterdam NV. Strategisch Omgevingsmanagement beoogt proactief betere plannen en een duurzame dialoog met stakeholders te bereiken. Kenmerkend voor deze methode is het vroegtijdig betrekken van stakeholders bij de planvorming, de oprechte interesse in belangen van deze partijen en het samen werken aan betere oplossingen.

De ROA is de belangenvereniging van organisatie-adviesbureaus in Nederland. De 23 ROA-leden hebben hun kernprocessen ISO-gecertificeerd en bieden werk aan circa 3800 adviseurs. De ROA ziet de prijs als een manier om de relevantie van het adviesvak te belichten en te onderstrepen dat adviesbureaus veel voor hun opdrachtgevers kunnen betekenen.

De door Hans Dijkstal geleide jury bestond verder uit Jan Dijkgraaf (hoofdredacteur Management Team) en Wessel Ganzevoort (hoogleraar organisatiedynamiek- en innovatie aan de Universiteit van Amsterdam). Behalve het winnende project van Twynstra Gudde waren er ook inzendingen van Cordes, Squarewise en Atos Consulting genomineerd. De jury lette vooral op aspecten als klanttevredenheid, de toegevoegde waarde van de projecten, het vakmatig belang en de zorgvuldige uitvoering.