Vestia Rotterdam Noord bouwt voor ex-psychiatrisch patienten

29.06.2007 / 10:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vestia rotterdam noord

Vestia rotterdam noord

http://www.vestia.nl/

Een zelfstandige woonvoorziening voor ex-psychiatrisch patiënten midden in de Rotterdamse binnenstad

Woensdag 27 juni is de officiële en symbolische eerste steen gelegd bij een uniek project aan de Schietbaanstraat in Rotterdam door wethouder mevrouw Kriens en een cliënt van Bavo Europoort. Aan de Schietbaanstraat komt een woonvoorziening voor ex-psychatrisch patiënten, die begeleid worden door zorginstelling Bavo Europoort. Een uniek project. Omdat er nog niet eerder midden in de grote stad zelfstandige woningen zijn gemaakt voor deze doelgroep.

Het project
Vestia Rotterdam Noord bouwt voor en verhuurt aan Bavo Europoort. Ex-psychiatrische patiënten krijgen een eigen appartement, waarin zij zelfstandig wonen. Het pand aan de Schietbaanstraat kan gezien worden als een tussenstationvoor ex-psychiatrisch patiënten die begeleid worden naar volledig zelfstandig wonen. In de plint van het gebouw is een inloopvoorziening waar ook mensen uit de buurt in principe gebruik van kunnen maken. Bijvoorbeeld om een kop koffie te komen drinken, een warme maaltijd te eten of gewoon voor de gezelligheid.
Er is 24 uur per dag zorg voor handen, verzorgd door Bavo Europoort. Als alles volgens planning verloopt wordt het gebouw eind 2007 opgeleverd. Het project is tot voorbeeldproject aangewezen door het College bouw zorginstellingen.

Rond de tafel
Voordat de eerste steen gelegd werd hebben verschillende partijen met elkaar een rond-de-tafel- gesprek gehouden over Wonen & Zorg. Om een dergelijk project als aan de Schietbaanstraat tot stand te brengen is samenwerking tussen verschillende partijen nodig. Vertegenwoordigers van de GGD, politie, gemeente, Vestia, Bavo-Europoort en de bewonerscommissie Oude Noorden bespraken met elkaar de knelpunten en positieve punten van de totstandkoming van een dergelijk project.

Over Vestia
Vestia Rotterdam Noord is één van de 13 Vestia-corporaties. Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo een kleine 72.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concern-model. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het concern, waar in totaal 900 mensen werken.