Gemeente Gouda


tijdelijke beheercommissie Het Veerhuys gaat door in zomerperiode (29-6-2007)

Sinds januari 2007 is een tijdelijke beheercommissie actief voor de problematiek rond Het Veerhuys aan de Livingstonelaan in Gouda. Hun opdracht is om te zorgen dat afspraken - om overlast, onveiligheid en criminaliteit te voorkomen en te bestrijden - worden nagekomen. Inmiddels heeft de beheercommissie - conform de afspraak - een advies uitgebracht aan het college van burgemeester en wethouders van Gouda.

De beheercommissie concludeert dat het beter gaat in het gebied. De verwachting van omwonenden is wel dat in de zomerperiode de overlast toeneemt vanwege open ramen, meer cliënten op straat en dergelijke. De beheercommissie geeft aan dat de voorzichtig positieve tendens niet mag leiden tot minder personele inzet van Het Veerhuys, de politie en de gemeente.

Het college heeft dan ook besloten de looptijd van de tijdelijke beheerovereenkomst te verlengen tot oktober 2007. Aan de leden van de tijdelijke beheercommissie en de onafhankelijke voorzitter is gevraagd de werkzaamheden tot die tijd voort te zetten. Deze periode wordt benut om - in samenspraak met de tijdelijke beheercommissie - de tijdelijke overeenkomst om te zetten in een definitieve beheerovereenkomst.

Blijven melden

Onderdeel van de verlenging is dat tot oktober 2007 ook het centraal meldpunt opengesteld blijft. Om gericht actie te kunnen ondernemen op de overlast, is het nodig om te weten waar en hoe vaak overlast plaatsvindt, en om wat voor soort overlast het gaat. Het is van groot belang dat omwonenden overlast blijven melden.

Dit kan op twee manieren.


1. Via telefoonnummer (0182) 588901 (de gegevens worden genoteerd en Stadstoezicht onderneemt direct actie of zoekt contact met derden om actie te ondernemen)


2. Via e-mail meldpunt-ribw@gouda.nl (men ontvangt dan een meldformulier). In spoedeisende gevallen, zoals levensbedreigende situaties en zogenaamde heterdaad meldingen van misdrijven, moet de politie gebeld worden op 112.

Beheerovereenkomst

Op 6 december 2006 is een tijdelijke beheerovereenkomst gesloten met afspraken om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk rond Het Veerhuys aan de Livingstonelaan te waarborgen. Deze overeenkomst is gesloten tussen het Leger des Heils, de politie, woningcorporaties en de gemeente. Om toe te zien op het nakomen van de afspraken is een tijdelijke beheercommissie - onder voorzitterschap van een onafhankelijk voorzitter - opgericht.