Gemeente Soest

Spaarlampenactie

Datum: 29/06/2007

Wethouders BBS leggen laatste hand aan spaarlampenpakketten

Als tegemoetkoming in de gestegen energiekosten kunnen inwoners van Baarn, Bunschoten en Soest een spaarlampenpakket krijgen.

De drie wethouders van de deelnemende gemeenten leggen op vrijdag 6 juli 2007 om 10.30 uur de laatste hand aan het inpakken van de tot nu toe aangevraagde pakketten in het Nijverheidscentrum (Nijverheidsweg 2) te Soest.

Voorwaarde voor het ontvangen van gratis spaarlampen is dat de aanvrager een zelfstandige huishouding voert en rond moeten komen van een laag inkomen. De lampenactie die nu een paar weken loopt en uitgevoerd wordt door de Sociale Dient BBS is een groot succes.

In totaal zijn zo'n 600 aanvragen binnengekomen van mensen met een inkomen van op of rond het minimum. Aanvragers kunnen via een aanvraagformulier zelf kiezen uit 10 verschillende typen lampen die gratis tot een maximum van 40,- worden verstrekt.

Op korte termijn krijgen de aanvragers schriftelijk bericht hoe en waar de pakketten kunnen worden afgehaald, iedereen op een locatie in zijn of haar eigen gemeente. Wegens het succes van de actie in de huidige vorm (verstrekking van lampen in een pakket) wordt de aanvraagtermijn verlengd tot 1 augustus 2007.

De spaarlampenactie is een onderdeel van de nota bijzondere bijstand die in januari van dit jaar door de drie gemeenteraden voor de komende jaren is aangenomen. Dat betekent onder meer dat er blijvend de mogelijkheid van aanvragen van bijstand voor spaarlampen bestaat.

Meer informatie kunt u krijgen bij de Sociale Dienst BBS, op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur te bereiken op 035-6093411.

Lees de gehele of een geselecteerde tekst voor.