AVANCIS krijgt vergunning om nieuwe CIS modulefabriek te ....

29.06.2007 / 10:06 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Invest in germany

Invest in germany

AVANCIS krijgt vergunning om nieuwe CIS modulefabriek te bouwen

BERLIJN, June 29 /PRNewswire/ --
De Algemene Directie (AD) van de Europese Commissie voor de concurrentie kondigde recent aan dat AVANCIS, een gemeenschappelijke onderneming van Shell en Saint-Gobain een belastingstoelage en een directe subsidie mag ontvangen van de federale staat Saksen.

AVANCIS zal een nieuwe fabriek oprichten voor de productie van foto-elektrische modules in de stad Torgau in Saksen. Het productieproces is gebaseerd op geavanceerde CIS-technologie zoals die wordt ontwikkeld door het O&O centrum van AVANCIS in München. CIS-modules bevatten heel dunne lagen koper, indium en selenium om het zonlicht rechtstreeks in elektriciteit te converteren. De jaarlijkse capaciteit van de fabriek zal oorspronkelijk 20 megawatts piek (MWp) zijn, met een reikwijdte voor snelle uitbreiding.

AVANCIS combineert de deskundigheid van de Shell CIS-technologie, gesteund door acht jaar commerciële productie in de fabriek van Camarillo in Californië, met de kennis van Saint-Gobain in de glasverwerking en de productie van bouwmaterialen. De AVANCIS CIS-modules zullen beschikbaar zijn vanaf 2008.

Invest in Germany (Investeren in Duitsland) adviseerde de projectpartners in het vroege stadium van het proces. Het Duitse federale agentschap ter bevordering van de investeringen leverde bijstand, niet alleen om de mogelijkheden na te gaan voor investeringsstimulansen op verschillende gouvernementele niveaus, maar ook om potentiële partners te zoeken zoals adviesbureaus.

Ulrike Handtke, Hoofd van het Departement Project Services bij Invest in Germany wiens team vragen behandelt over financiering, merkte op dat de beslissingen van AVANCIS om in Oost-Duitsland te bouwen aantonen dat stimulansen één van de vele significante factoren zijn die werken in het voordeel van de investeerder in Oost-Duitsland:

"De financiering verkrijgen was één van de sleutelelementen in de investeringsbeslissing van AVANCIS. Met de huidige beslissing van de Algemeen Directie voor de concurrentie kan AVANCIS voordeel halen uit de gematigde loonkosten, buitengewone infrastructuur en hooggekwalificeerde werknemers die van Duitsland een uitstekende investeringslocatie maken."

Invest in Germany is het officiële agentschap ter bevordering van investeringen in Duitsland. Zijn mandaat is om internationale bedrijven bij te staan en te adviseren over investeringskansen in Duitsland. Invest in Germany levert uitgebreide steun van selectie van een site tot de implementatie van investeringsbeslissingen.

Media Contact:

Eva Henkel
Invest in Germany
T: +49-30-200099-173
F: +49-30-200099-111
E-mail: henkel@invest-in-germany.com
www.invest-in-germany.com

Contact:

Media Contact: Eva Henkel, Invest in Germany, T: +49-30-200099-173, F: +49-30-200099-111, E-mail: henkel@invest-in-germany.com