Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 29 juni

* DEALERS EN GEBRUIKERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM- Politiemensen hebben woensdagavond een actie gehouden, gericht op drugshandel en -overlast. Tussen zes uur 's middags en één uur 's nachts zijn in en rond een woning aan de Zwarte Paardenstraat 11 mensen aangehouden. Zeven van hen, Rotterdammers van 33, 38, 39, 46, 50 en 56 jaar oud en een 47-jarige Rotterdamse vrouw konden naar aanleiding van postacties worden aangehouden voor het kopen van harddrugs. Bij de 50-jarige man werd dusdanig veel harddrugs aangetroffen dat hij eveneens als dealer wordt gezien. De 46-jarige man had gestolen identiteitsbewijzen en een rijbewijs in zijn bezit. De drie mannen van 33, 38 en 39 hadden nog gevangenisstraf open staan en zijn ingesloten. De 56-jarige vrouw en de 50-jarige man hebben een proces-verbaal gekregen voor het in bezit hebben van drugs. In de woning waaruit de drugs werden verkocht is vervolgens een onderzoek ingesteld. Hier zijn twee dealers, de 53-jarig bewoner van het pand en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Twee gebruikers, een 26-jarige vrouw en een 35-jarige man, beiden uit Zwijndrecht, zijn eveneens in de woning aangehouden. Alle drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De actie is gehouden naar aanleiding van klachten van omwonenden.


* VUURWAPENS IN BESLAG GENOMEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-OOST - Naar aanleiding van een melding is door politiepersoneel van district Oost, in samenwerking met personeel van het Arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond, een onderzoek in een woning aan De Klerkstraat ingesteld. Tijdens dit onderzoek werd, woensdagmorgen vroeg rond vijf uur, een Uzi, een shot-gun en een pistool aangetroffen en in beslag genomen. De bewoner, een 29-jarige Rotterdammer en zijn 19-jarige Rotterdamse vriendin zijn aangehouden. Na verhoor is de vrouw heengezonden. De man wordt in de loop van vrijdag voorgeleid aan de Officier van Justitie.


* AUTO TE WATER MET DRIE KINDEREN
BERKEL EN RODENRIJS - De politie onderzoekt de toedracht van een eenzijdig ongeval waarbij een auto te water is geraakt. De bestuurder en zijn drie kinderen zijn met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. Donderdagavond rond half negen is door nog onbekende oorzaak een auto in een sloot terecht gekomen naast de A.H. Verweyweg. De auto werd bestuurd door, een 37-jarige man uit Bleiswijk. Als passagiers reden zijn drie kinderen, twee meisjes van 6 en 9 jaar oud en een jongen van 12 jaar mee. Door de botsing is de personenauto op zijn kop in het water terechtgekomen. De inzittenden konden op eigen kracht, dan wel met hulp van diverse omstanders op de kant komen. Ze zijn vervolgens met een spoedtransport naar het Sofia Kinderziekenhuis gebracht. De vader is overgebracht naar het Erasmus MC. Agenten namen bij de man een bloedproef af en stuurden dit op naar het NFI voor nadere analyse. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


* OVERLASTACTIE IN HET OPENBAAR VERVOER
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een overlastactie gehouden in het openbaar vervoer. Samen met de RET hebben agenten donderdag van zeven uur 's ochtends tot drie uur 's middags gecontroleerd op geldige plaatsbewijzen. Daarnaast was de actie gericht tegen overlastgevende personen in het openbaar vervoer. Politiemensen in burgerkleding waren onderdeel van de actie. Van de gecontroleerde passagiers hadden er 82 geen geldig plaatsbewijs. Zij werden overgebracht naar een speciale RET-bus waar ze een bekeuring kregen. De politiemensen hielden 9 mensen aan omdat ze geen identificatie bij zich hadden. 2 personen werden bekeurd omdat ze overlast veroorzaakten. Dergelijke acties in samenwerking met de RET worden regelmatig uitgevoerd in het openbaar vervoer.


* OVERVAL OP FASTFOOD RESTAURANT
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar een overval op een fastfood restaurant aan de Lijnbaan. Vrijdagmorgen rond acht uur werden drie personeelsleden door drie mannen, waarvan er één gewapend was, overvallen. De slachtoffers werden opgesloten in een ruimte. Eén van hen wist te ontsnappen en waarschuwde langsrijdend politiepersoneel die direct een onderzoek instelde. Tijdens dit onderzoek bleken de overvallers er vandoor te zijn. De overige personeelsleden werden bevrijd. Op dit moment is het nog onbekend of er door de overvallers geld is meegenomen. De drie slachtoffers zijn opgevangen op een politiebureau en nader verhoord.