Politie Zeeland


O-2154-2007 Rijbewijs ingevorderd, Brouwershaven
Bij een alcoholcontrole op de Noorwegenlaan heeft de politie rond middernacht het rijbewijs ingevorderd van een 61-jarige automobilist uit Spijkenisse.
Uit de afgenomen blaastest bleek dat hij bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs moest hij inleveren.

O-2155-2007 Twee eenzijdige ongevallen, Goes
Donderdagavond rond 23.30 uur vonden er bij de Zeelandhallen in Goes kort na elkaar twee eenzijdige ongevallen plaats.
Een 18-jarige Goese automobilist kwam aanrijden over de Da Vinciweg, vanaf de rotonde. In een bocht verloor hij de macht over het stuur waarna hij een lantaarnpaal uit de grond reed en deze een aantal meters meenam. De bestuurder en zijn twee inzittenden bleven ongedeerd. De auto raakte aan de voorzijde zwaar beschadigd.
Kort daarna reed op de Nobelweg een 17-jarige bromfietser uit 's Gravenpolder tegen een slagboom. Hij kwam ten val op zijn rechterheup terwijl zijn scooter verder reed. De bromfietser werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht die hem meenamen naar het ziekenhuis voor een foto.

Z-2156-2007 Aldi overvallen, Axel
De politie is op zoek naar drie mannen van ca 20 jaar en van Noord-Afrikaanse afkomst, die donderdagavond een gewapende overval pleegden op de Aldi in Axel.
Rond 19.30 uur kwamen zij de winkel binnen en bedreigden het aanwezige personeel en een klant met een wapen. Het personeel werd gedwongen de kluis te openen waarna de overvallers er met een nog onbekend geldbedrag vandoor gingen. Vermoedelijk stapten ze buiten in een auto en reden weg in onbekende richting. De politie is op zoek naar getuigen en met name naar de oudere vrouw die kort voor de overval bij de kassa de drie mannen voor wilde laten gaan.

---- --