Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 29-06-2007

Bromfietscontrole

UTRECHT - Donderdagmiddag heeft de politie op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

In totaal werden op de Brailledreef en het Janskerkhof 76 bromfietsen en scooters gecontroleerd. Hiervan hadden 34 bestuurders alles in orde. Voor de overige bestuurders schreef de politie 56 bekeuringen uit voor onder andere een te hoge constructiesnelheid, het niet dragen van de helm, niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat en ondeugdelijke remmen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een getuige belde omstreeks 19.15 uur naar de politie omdat hij achter een auto reed waarvan de bestuurder rondom dronken was. Uiteindelijk wist de getuige op de Darwindreef zijn auto voor de auto van de verdachte te plaatsen zodat hij niet meer verder kon. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de 40-jarige bestuurder uit Breukelen mee naar het bureau.

De ademanalyse wees 1425 ug/l uit. Vanwege de enorme uitslag werd op advies van een arts besloten de man voor observatie naar het Oudenrijnziekenhuis over te brengen. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en officieel kreeg hij een rijverbod van 19 uur.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan het Radboudkwartier heeft de politie donderdagmiddag een minderjarig meisje aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De beveiliging zag omstreeks 17.55 uur dat een meisje de winkel verliet. Op het moment dat zij de beveiligingspoortjes passeerde ging het alarm af. De beveiliging controleerde het 14-jarige meisje uit Hollandsche Rading en constateerde dat zij kleding bij zich had die niet was afgerekend. Het meisje gaf toe de kleding weggenomen te hebben. De politie heeft het meisje voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT - Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden omdat hij was ingereden op een voetganger op de Oudegracht.

Omstreeks 15.05 uur kreeg de politie een melding van getuigen dat op de Oudegracht een automobilist op voetgangers was ingereden. Ter plaatse troffen agenten een 42-jarige vrouw uit Cothen aan. De vrouw en een aantal getuigen verklaarden dat zojuist een man met hoge snelheid over de Oudegracht had gereden.

De man werd met gebaren gewezen op zijn onverantwoordelijk gedrag. De 24-jarige bestuurder uit Utrecht pikte dit niet en reed hard achteruit. Diverse personen moesten wegspringen om niet geraakt te worden. De 42-jarige vrouw werd wel geraakt maar raakte niet gewond. De politie heeft de 24-jarige bestuurder aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT - Op de Koningsweg vond donderdagavond een aanrijding plaats waarbij een man onder invloed gewond raakte.

De politie kreeg rond 18.40 uur een melding dat op de Koningweg een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een 68-jarige man uit Driebergen aan. De man lag op de grond en zijn bromfiets lag op zijn benen. De agenten en personeel van de ambulance wilde het slachtoffer helpen maar deze weigerde elke vorm van behandeling. Uiteindelijk moest het slachtoffer zelfs geboeid in de ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Hier werd hij behandeld en kon daarna weer naar huis. De man moest nog wel een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij 635 ug/l in zijn lichaam had. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.

Aanrijding letsel

VLEUTEN - Op de Hof ter Weydeweg vond donderdagavond een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 20.30 uur een melding van een bewoner die hulpgeroep hoorde in de omgeving van de Hof ter Weydeweg. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige bestuurder uit Maarssen met zijn auto tegen een betonnen paal was gereden en vervolgens over de kop was geslagen. De man was gewond en werd uit zijn auto gehaald om vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk waardoor de man de macht over zijn stuur verloren is.