Gemeente Hengelo

Speeltuin Fantasiadorp geopend

Wethouder Janneke Oude Alink opende samen met Lianne Dat, een meisje met een functiebeperking, op woensdag 27 juni speeltuin Fantasiadorp in de Hasseler Es. De speeltuin heeft een aantal aangepaste speeltoestellen voor kinderen met een functiebeperking, zoals een vogelnestschommel en een rolstoelwip.

Bij de opening waren ook de drie kinderen aanwezig die de naam voor de speeltuin hebben bedacht. Zij onthulden het naambord van Fantasiadorp.

Initiatief

In de wijken ten noorden van de A1 (Slangenbeek en Hasseler Es) ontbrak tot nu toe een speelvoorziening voor kinderen met een beperking. De behoefte aan zon voorziening was er echter wel. Vandaar dat het bestuur van de Stichting Wijkcentra Slangenbeek en Hasseler Es het initiatief nam om de geplande speeltuin Fantasiadorp zo in te richten dat ook kinderen met een beperking hier gebruik van kunnen maken. Na intensief overleg met de gemeente, de Gehandicaptenraad en wijkbewoners die kinderen hebben met een lichamelijke beperking is een speeltuin ontworpen met aangepaste speeltoestellen. De gemeente draagt door middel van een subsidie 14.000 bij aan de extra kosten voor het toegankelijk maken van de speeltuin (totaal 31.535). De overige kosten worden door diverse fondsen bijeengebracht.

Feestelijk programma

Bij een nieuwe speeltuin hoort natuurlijk ook een feestelijke ingebruikname. Vandaar dat alle kinderen in de Hasseler Es waren uitgenodigd om te komen spelen in de speeltuin. Voor de kinderen was er ranja, popcorn en een suikerspin, ze konden zich laten schminken, er was een skateclinic en een voetbaltoernooi in de voetbalkooi.