Politie Groningen

Vrijdag 29 juni 2007

Provincie Groningen, 29-06-2007

Groningen: politie zoekt getuigen van zware mishandelingen

De politie stelt een onderzoek in naar zware mishandelingen van twee Stadjers en zoekt getuigen. Het incident vond donderdagnacht 21 juni plaats op de Nieuwstad, omstreeks 05.15 uur. Het 21-jarige slachtoffer stond op straat. Een onbekende man had ruzie met een vrouw en het slachtoffer maakte daarover een opmerking. De man liep vervolgens op het slachtoffer af en sloeg hem. Ook een tweede en derde man begonnen het slachtoffer te schoppen en te slaan. Een vierde persoon liep wat heen en weer over straat. De 30-jarige zag dat zijn plaatsgenoot meerdere vuistslagen en schoppen van de verdachten moest incasseren. Het slachtoffer raakte bewusteloos en kwam pas in het ziekenhuis weer bij. Toen de 30-jarige Stadjer hier wat van zei, kreeg hij ook meerdere vuistslagen en schoppen van de vier mannen. Hij stond op en rende weg, maar werd onderuit geschopt, waarna hij nog eens meerdere klappen en trappen kreeg. Ineens waren de verdachten gevlogen, waarna ook het slachtoffer wist te ontkomen. Hij is voor behandeling op eigen kracht naar een ziekenhuis gegaan. De politie zoekt getuigen. De signalementen van de verdachten:


1. Licht getinte man, tussen 20 en 25 jaar oud, circa 1.75 meter lang, stevig postuur en een rond gezicht, donker haar en aan de zijkanten en achterkant opgeschoren. Hij droeg een poloshirt met streepjes en een donkere spijkerbroek.


2. Licht getinte man, tussen 20 en 25 jaar oud, circa 1.85 meter lang, normaal postuur en donker kort haar.


3. Licht getint man, tussen 20 en 25 jaar oud, circa 1.80 meter lang, tenger tot mager postuur, donker opgeschoren krullend haar. Hij droeg een licht beige tot witte jas.


4. Licht getinte man, tussen 25 en 30 jaar oud, tussen 1.80 en
1.85 meter lang, normaal tot breed postuur, wat langer donker haar en een breed gezicht.

Mensen die getuige waren van de mishandelingen of iets kunnen zeggen over de identiteit van de verdachten, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: vuistslag na ruzie in verkeer

Een 44-jarige man uit Garnwerd heeft aangifte gedaan van mishandeling door een nog onbekende man. De man uit Garnwerd werd donderdagmorgen door hem klem gereden in de Nieuwe Ebbingestraat. Hij trok het portier open van de man uit Garnwerd en gaf een vuistslag. De onbekende man vertelde dat hij tot twee keer toe door het slachtoffer was gesneden. Dit was voor hem aanleiding om de man een vuistslag te geven. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: wederom controle bedrijfsafvalcontainers

De politie heeft donderdag in Groningen wederom afvalcontainers gecontroleerd. Acht bedrijven werden onder de loep genomen. Er werd gecontroleerd op de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen en de scheidingsplicht van afval. Drie bedrijven hadden te veel gevaarlijke afvalstoffen tussen het bedrijfsafval zitten. Bij een bedrijf aan het Hoendiep werden zeventien spuitbussen met restanten van gevaarlijke stoffen, vier batterijen en een veerbol met olie gevonden. Bij een bedrijf aan de Friesestraatweg werd een hoeveelheid kit, een flacon met motorolie en een spuitbus met gevaarlijke stoffen aangetroffen. Bij een ander bedrijf aan de Friesestraatweg werden drie spuitbussen en een flacon montagekit gevonden tussen het bedrijfsafval. Tegen deze bedrijven wordt proces-verbaal opgemaakt. Regiopolitie Groningen is in november 2006 een project gestart om bedrijfsafvalcontainers te controleren. Er wordt met name gecontroleerd of afval voldoende gescheiden wordt aangeboden. De te controleren containers worden door een mobiele containerkantelaar geleegd in een grote container. Vervolgens wordt de inhoud gecontroleerd door medewerkers van de milieupolitie. Het doel is dat bedrijven zich meer bewust worden van een goed afvalstoffenbeheer en daar ook naar handelen.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmorgen en -middag een verkeerscontrole gehouden op de Zuiderweg. In totaal kregen 56 mensen een bekeuring: gordel (30x), niet tonen rijbewijs (11x), niet tonen kentekenbewijs (6x), mobiel bellen (2x) en zes voor overige overtredingen.

Groningen: kop-staartbotsing door onoplettendheid

Een 17-jarig meisje uit Heerhugowaard is donderdagmiddag op de Weg der Verenigde Naties gewond geraakt door een aanrijding. Zij zat in de auto bij een 26-jarige man uit Appingedam. Zij werden van achteren aangereden door een 19-jarige man uit Assen en zijn 20-jarige bijrijder uit Den Helder. De laatste twee verklaarden dat de een een sigaret naar de ander had gegooid. De bijrijder pakte de sigaret vervolgens op en belemmerde hierbij het zicht voor de bestuurder. Gevolg was dat de twee op de auto voor hen botste. Zij reden langzamer door het verkeer voor hen. Het meisje is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: veelpleger zwaait met mesje

Een 43-jarige veelpleger uit Groningen is donderdagmiddag aangehouden voor diefstal. Hij was een winkel aan de Westerhaven uitgelopen met twee mobiele telefoons in zijn binnenzak. Toen hij daarop werd aangesproken, trok hij direct een mesje. Hij werd door medewerkers tegen de grond gewerkt. Ze droegen hem over aan de agenten. De man is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw de cel in

Agenten hebben donderdagavond op de Oostersingel een 31-jarige vrouw uit Groningen meegenomen naar het politiebureau. Agenten stopten voor een zebrapad, omdat de vrouw overstak. De vrouw was bij hen bekend en het bleek dat ze nog 82 dagen aan celstraf open had staan. De vrouw werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor justitie.

Groningen: vrachtauto te zwaar beladen

Tegen een 60-jarige bestuurder van een vrachtauto met containerbak wordt proces-verbaal opgemaakt voor overbelading. De man vervoerde verontreinigd baggerslip. De papieren waren in orde, maar bij weging bleek dat het achterste gedeelte 23.505 kilo woog, terwijl 19.000 kilo is toegestaan. Dit is een overschrijding van 4505 kilo, of te wel 23%. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: vervelende mannen beledigen agenten

Een 20-jarige man uit Siddeburen en een 21-jarige man uit Farmsum zijn donderdagnacht aangehouden voor belediging. Op de Rademarkt beledigden ze agenten in woorden. Ook gingen ze op de Herebinnensingel met een fiets aan de haal die twintig meter verderop weer werd weggegooid. Ze werden aangehouden en kregen een proces-verbaal voor de belediging en een bekeuring voor baldadigheid.

Groningen: fietsster gewond door aanrijding

Een 25-jarige fietsster uit Groningen is donderdagmiddag op de Leonard Springerlaan gewond geraakt door een aanrijding. Een 23-jarige automobilist uit Utrecht reed haar aan, nadat zij geen voorrang aan hem verleende. Zij kwam met haar hoofd tegen de voorruit aan, maar ze liep alleen beenletsel op. De vrouw is door ambulancepersoneel onderzocht en naar huis gebracht. De politie maakt een registratie.

Winschoten: hennepkwekerij opgerold

De politie heeft donderdagmiddag in een pand aan de P. van Dijkstraat in Winschoten een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Na een tip werd de kwekerij op de bovenverdieping van het pand gevonden. In totaal werden bijna 1700 planten in beslag genomen en vernietigd, inclusief de nodige apparatuur. De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Harkstede: ongeval met snorfietsen

Op de Hoofdweg raakte donderdagmiddag een 25-jarige snorfietsster uit Groningen gewond. Zij kwam in botsing met een 16-jarige snorfietsster uit Groningen, toen zij haar wilde passeren. De beide bestuursters raakten elkaar nadat de tas van de Groningse aan het stuur van de andere snorfiets bleef haken. Een 47-jarige bestuurder van een snorfiets uit Groningen botste vervolgens weer tegen de vallende slachtoffers. Uiteindelijk moest het 25-jarige slachtoffer met een hersenschudding naar een ziekenhuis worden gebracht.

Schildwolde: man rijdt met auto in net gestort beton

Op de Meenteweg raakte een 56-jarige inwoner van Froombosch met zijn auto in net gestort stuk betonweg. De man omzeilde een afzetting in de verwachting er wel omheen te kunnen rijden. Hierdoor kwam hij in de berm waar een nieuw stuk plaveisel was gelegd. De auto zakte vervolgens in de nog natte betonvloer. Bij onderzoek bleek de verdachte alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd een blaastest afgenomen en de man kreeg een proces-verbaal.

Ter Apel: bedreiging van ex

In een woning aan de Bekenkampstraat heeft de politie donderdagavond een 52-jarige inwoner van Ter Apel aangehouden. De man bleek kort voor de aanhouding zijn ex en haar zoon op straat te hebben bedreigd. Hierbij probeerde hij beiden bovendien met zijn auto van de weg te rijden. De ex meldde het voorval bij de politie waarna de verdachte werd aangehouden. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Scheemda: auto slaat over de kop en belandt in sloot

Op de A7 ter hoogte van Scheemda raakte donderdagmiddag een 70-jarige man uit Scheemda met zijn auto in een sloot. De bestuurder raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hij belandde in de berm en nadat hij enkele keren over de kop was geslagen kwam de auto in een sloot tot stilstand. De man zag kans zelf de auto uit te kruipen maar liep door de aanrijding een sleutelbeen breuk op. Hij moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

Farmsum: inbraak in bedrijf

Bij een reinigingsbedrijf aan de Oosterwierum werd van woensdag op donderdag een inbraak gepleegd. De verdachte(n) kwamen het terrein van het bedrijf op, door een toegangshek open te breken. Vanaf het terrein werden een mobiele weegbrug en enkele pompen weggenomen. Twee ramen van het kantoor werden ingeslagen en een bedieningspaneel werd gestolen. De schade bedraagt enkele tientallen duizenden euros.

Leek: winkeldieven gepakt

Op de Rijksweg A7 heeft de politie donderdagmiddag een tweetal winkeldieven, 32 en 46 jaar oud en afkomstig uit Groningen, opgepakt. Na een melding dat de beiden mannen goederen hadden weggenomen uit een drogist in Leek, konden ze worden achterhaald. In de auto van de beide mannen werden verschillende, vermoedelijk van diefstal afkomstige winkelgoederen aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Hoogezand: doorrijden en alcohol

Op de Rembrandtlaan heeft de politie donderdagmiddag een 47-jarige inwoner van Hoogezand aangehouden. De man bleek met zijn auto een aanrijding te hebben veroorzaakt op de Sluiskade. Na de aanrijding was de man doorgereden. Getuigen meldden het voorval aan de politie die de verdachte wist te achterhalen. Bij onderzoek bleek dat de man ruim 1.5 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens is de verdachte niet in het bezit van een rijbewijs. In verband met herhaling van het rijden onder invloed is de auto van de man in beslag genomen. Hem staan enkele forse boetes te wachten.

Siddeburen: rijbewijs ingenomen

Op de Ooster Zandenweg heeft de politie donderdagmiddag het rijbewijs van een 40-jarige vrouw uit Termunten in genomen. De vrouw reed met haar auto door Slochteren met een overschrijding van de snelheid van bijna 60 km per uur . Haar snelheid bedroeg 118 km per uur waar slechts 60 km gereden mag worden. Zij kreeg een proces-verbaal opgelegd. Ook elders in de regio werden snelheidscontroles gehouden:

In Vlagtwedde werden op de Lammertsweg 16 bestuurders bekeurd, hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km, waar 80 km gereden mag worden; Op de Hoofdweg in Harkstede werden 81 bestuurders bekeurd, hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km waar 50 km gereden mag worden; Op de Provincialeweg in Garrelsweer werden 74 bestuurders bekeurd, hoogst gemeten snelheid bedroeg 142 km waar 80 km gereden mag worden.; Op de E.H.Woltersweg in Aduard werden 13 bestuurders bekeurd, hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km waar 80 km gereden mag worden.

Marum: controle fietsen

Op de Wending heeft de politie donderdag een controle op de technische staat van fietsen gehouden. Er werden 54 bestuurders met hun fiets gecontroleerd. Alle bestuurders kregen een keuringsrapport met daarop de te verbeteren punten. Er werden geen boetes uitgereikt. Ook werd gecontroleerd op diefstal van de fiets. Geen van de gecontroleerde fietsen bleek van diefstal afkomstig. Goed resultaat dus.