Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 29-06-2007

Luidruchtige buspassagier

NIEUWEGEIN Een 17-jarige jongen uit Nieuwegein veroorzaakte met zijn MP3-speler geluidsoverlast en weigerde de bus te verlaten.

Rond 13.45 uur stapte de jongen op Cityplaza in een bus richting Vianen. Daarbij verzocht de buschauffeur hem zijn MP3-speler zachter te zetten. De jongen ging zitten en deed zijn muziek aan. Daar ergerde de chauffeur zich aan en via de omroepinstallatie verzocht hij de jongen de muziek zachter te zetten. Dat deed de jongen niet.

De chauffeur verzocht hem vervolgens op de volgende halte uit te stappen, wat de jongen weigerde. De jongen schold de chauffeur uit, waarop de politie werd gewaarschuwd en op de Buizerdlaan ter plaatse kwam.

Ook op vordering van de agenten weigerde de jongen de bus uit te gaan. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Autobrand

LOPIK In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 juni vloog een auto in brand.

Rond 02.10 uur bleek een auto op de Burgemeester Schumanlaan in de brand te staan. De brandweer en politie gingen ter plaatse en de brandweer had het vuur snel geblust. Er bestaat een sterk vermoeden van brandstichting. De 19-jarige Lopikse eigenaar deed aangifte van brandstichting.

Aan getuigen die voor, tijdens of na de brand iets verdachts op of in de omgeving van de Burgemeester Schumanlaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Motorrijder gewond

VIANEN Op donderdag 28 juni raakte een 40-jarige motorrijder uit Vianen gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 17.15 uur reed de motorrijder over de Hagenweg, komende uit de richting van de Stuartweg en gaande in de richting van de Jan Blankenweg. Het hem tegemoetkomende verkeer reed in file. Het in file rijdende verkeer, liet ruimte open voor een automobilist die linksaf de Hagenweg op wilde rijden in dezelfde richting als de motorrijder. Die automobilist verleende echter geen voorrang aan de motorrijder, met een aanrijding tot gevolg.

De motorrijder botste tegen de rechtervoorzijde van de auto, waarna de motorrijder viel en zijn motor op zijn voet terecht kwam. De Vainees is met voetletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Overstekende eenden

UTRECHT Op donderdag 28 juni remde een automobilist voor eenden. Twee andere autos reden op elkaar.

Rond 15.20 uur reed een 57-jarige automobilist uit Amersfoort over de Utrechtseweg. Voor hem reed een automobilist die plotseling hard remde voor overstekende eenden. Het lukte de Amersfoorter door vol in zijn remmen te gaan om een aanrijding met zijn voorligger te voorkomen. Een achter hem rijdende 22-jarige automobilist uit Houten redde het echter niet meer: hij botste op de achterzijde van de auto van de Amersfoorter. De automobilist die voor de eenden had geremd, merkte kennelijk niets van de aanrijding achter hem en reed door.

De gastank van de auto van de Amersfoorter lekte gas, waarop ook de brandweer ter plaatse kwam. Omdat de gastank net volgetankt was, duurde het lang voordat die leeg was. Gedurende die tijd heeft de brandweer de tank natgehouden en een waterscherm aangelegd voor het ontsnappende gas. In verband met ontploffingsgevaar werd de Utrechtseweg en de parallelweg afgesloten.

De Houtenaar is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos moesten worden weggesleept. Rond 17.00 uur werd de weg vrijgegeven.