Gemeente Binnenmaas

Kroon benoemt burgemeester Borgdorff

Hare Majesteit de Koningin heeft haar handtekening gezet onder het besluit om de heer A.J.(André) Borgdorff te benoemen tot nieuwe burgemeester van de gemeente Binnenmaas. Borgdorff, sinds 1999 burgemeester van de gemeente Bodegraven, zal op 15 augustus aan de slag gaan in Binnenmaas.
Op 30 augustus 2007 wordt hij in een bijzondere raadsvergadering officieel geïnstalleerd.

In Binnenmaas is verheugd gereageerd op het nieuws van de benoeming. De leden van het college zijn vrijdagmorgen direct afgereisd naar Bodegraven om de heer Borgdorff persoonlijk van harte te feliciteren met zijn benoeming.

Met de ondertekening van het Koninklijk Besluit is definitief bekend geworden dat zowel de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, het ministerie van Binnenlandse Zaken als uiteindelijk ook Hare Majesteit de voordracht van de vertrouwenscommissie heeft gevolgd. De vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van de zeven politieke partijen in de gemeenteraad, heeft in de afgelopen periode gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten voor de functie van burgemeester. Op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets is hierbij gekeken wie het beste aan de gestelde criteria zou voldoen. Op 7 juni 2007 heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de voordracht van de heer Borgdorff.