AdviesTalent 22 juni jl opgericht, wie heeft de leiding?

29.06.2007 / 10:57 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Twynstra gudde

Twynstra gudde

Jaap Berends (47) is sinds 1 juni algemeen directeur van AdviesTalent, een werk-leerbedrijf voor jonge adviseurs en de nieuwste dochter van Twynstra Gudde. Hij is initiatiefnemer en samen met Ingrid Visser, directeur Talentontwikkeling, leidt hij AdviesTalent.
Hiervoor was hij adviseur en (interim) manager bij ondermeer een waterschap, een adviesraad en een kennisnetwerk. De laatste jaren was hij bij Twynstra Gudde senior organisatie adviseur op het terrein van IT en kennis. Hij begeleide ondermeer de opzet van bestuurlijke samenwerkingen bij E-government en start-ups van kennisinitiatieven.

Met zijn netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstituten en ervaring met de begeleiding van jonge mensen zal Jaap Berends zich in de komende jaren richten op het leiden en verder uitbouwen van de organisatie en marktpositie van AdviesTalent.

De motivatie om AdviesTalent te starten ligt voor Jaap in zijn eigen carrière. De plussen en minnen in zijn eigen opleidingservaring gaven hem de overtui-ging dat het mogelijk is jonge academici bij de start van hun carrière door een intensieve opleiding een snelle groei en stevig fundament te geven voor hun verdere loopbaan.

Ingrid Visser (44) was hiervoor o.a. trainer, adviseur en hoofd opleidin-gen waarbij ze de laatste 10 jaar werkzaam was als senior adviseur Organisatie Ontwikkeling bij Twynstra Gudde. Haar focus zat op het bouwen van acade-mies, management development, leiderschapsontwikkeling en teambegelei-ding. De afgelopen jaren specialiseerde zij zich vooral in coaching & counsel-ling van leidinggevenden en professionals.

Met de kennis en ervaring van leren en ontwikkelen zal Ingrid zich binnen AdviesTalent concentreren op de professionalisering van de adviseurs van AdviesTalent.

De overweging van Ingrid voor deze nieuwe stap is dat zij met veel plezier wil en kan bijdragen aan de ontwikkeling van talentvolle jonge mensen als starters op de arbeidsmarkt. Drie jaar AdviesTalent betekent een intensieve en span-nende 'eerste sprong' voor de aankomende generatie adviseurs en managers.

AdviesTalent voorziet opdrachtgevers in tijdelijke capaciteit, projectonder-steuning, onderzoek en organisatiewerk. Daarnaast leidt AdviesTalent jonge academici in drie jaar op tot medior adviseur of junior (project)manager. Zij worden uitgedaagd bij het ontwikkelen van hun specifieke talenten en compe-tenties. Het leertraject staat ook open voor junioren van opdrachtgevers van Twynstra Gudde.

www.adviestalent.nl