Gemeente Coevorden

ToerBus weer van start

De ToerBus heette voorheen de SnUITbus Wegens het grote aantal instappers in Zuidoost en Midden Drenthe breidt de toeristenbus zich ook dit jaar weer uit.

Sinds 2004 rijdt in de zomer en tijdens de korte vakanties de speciale toeristenbus in Zuidoost Drenthe. Deze nostaligische bus brengt toeristen gezellig en gemakkelijk van accommodatie naar attractie. De ToerBus is een initiatief van OV-bureau Groninge Drenthe.

Toeristenbus groot succes

Na de start in het gebied rond Emmen kunnen sinds 2006 ook toeristen van en naar diverse accommodaties en attracties bij Coevorden, Borger en Drouwen reizen. Ruim 5.000 toeristen zijn in 2006 ingestapt. Dit is 2,5 keer zoveel als in 2005 en maar liefst vier keer zoveel als in 2004.

Uitgebreide en vernieuwde formule: ToerBus in Drenthe en Groningen

Gezien het grote aantal instappers en de deelname van vele ondernemers in de toeristenbranche is besloten in 2007 de formule verder uit te breiden. Onder de naam ToerBus beleven toeristen in de provincies Groningen en Drenthe een gezellig en gemakkelijk dagje uit.

Dienstregeling ToerBus juli en augustus 2007 (19 KB)

Verdere uitbreiding

Komende zomer wordt deze dienstverlening uitgebreid: naast Zuidoost en Midden Drenthe, maar ook in Zuidwest Drenthe en het Lauwerslandgebied kunnen toeristen gebruik maken van de ToerBus om van accommodaties naar attracties en bezienswaardigheden te reizen.

Meer informatie

Voorheen reed de ToerBus onder de naam SnUITbus. Meer informatie over de ToerBus is te vinden op www.toerbus.nl.