Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 29-06-2007

Autogordelcontrole

AMERSFOORT Op de Heiligenbergerweg heeft de politie donderdag 28 juni van 09.15 tot 12.00 uur een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 310 weggebruikers gecontroleerd en bleken 25 personen hun verplichte gordel niet om te hebben. Drie personen kregen bovendien een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht, rijden zonder bromfietscertificaat en zonder bromfietskenteken.

Automobilist gewond

AMERSFOORT Op Het Masker is donderdag een 68-jarige automobilist uit Amersfoort gewond geraakt nadat hij de macht over het stuur verloor, in de middenberm terecht kwam en met zijn auto tegen een lichtmast tot stilstand kwam. Het ongeval gebeurde omstreeks 14.15 uur. De man is per ambulance met onbekend letsel naar het Lichtenbergziekenhuis vervoerd. Daar bleek het lestel mee te vallen. De auto liep wel forse schade op.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Voor het stelen van twee paar schoenen uit een winkel aan de Langestraat, is donderdag een 14-jarig meisje uit Amersfoort aangehouden. Het meisje werd omstreeks 20.20 uur betrapt door winkelpersoneel, maar ze nam de benen. Agenten op de fiets zagen dat het meisje werd achtervolgd door winkelpersoneel en hielden het meisje aan. Ze is meegenomen naar het politiebureau.

Onder invloed

AMERSFOORT Op de Magelhaenstraat is vrijdagmorgen 29 juni omstreeks 02.35 uur een 22-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor rijden onder invloed. Omdat hij al drie maal eerder voor rijden onder invloed is aangehouden, is na de ademanalyse (uitslag 325 ug/l) zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal is opgemaakt.

Diefstal parasol

AMERSFOORT Voor het stelen van een parasol op het Lieve Vrouwenkerkhof, zijn twee 20-jarige mannen uit Amersfoort aangehouden. De politie kreeg vrijdagmorgen 29 juni omstreeks 03.15 uur de melding van een getuige dat twee mannen aan de haal waren gegaan met een parasol van een horecagelegenheid. Agenten zagen het tweetal mét parasol lopen op Achter de Kamp. Ze zijn aangehouden en ingesloten.

Aangehouden

AMERSFOORT Een 17-jarige jongen uit Amersfoort is aangehouden op verdenking van diefstal van een bromfiets.

Surveillerende agenten zagen donderdag 28 juni omstreeks 20.50 uur op de Lockhorsterweg een bromfiets rijden zonder kentekenplaatje en met twee opzittenden. De agenten gingen achter de jongens aan en wilden hen laten stoppen. Dit weigerde de bestuurder en de jongens probeerden te ontkomen richting Leusden. Net na een spoorlijn wilde de bestuurder linksaf en nam hij de bocht te ruim, waardoor de agenten hen konden klemrijden. Ook dit stopte de jongens niet; ze renden verder. Eén verdachte kon ontkomen, maar de 17-jarige jongen niet en hij werd in een weiland aangehouden. De bromfiets is in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.

Gestolen snorfiets

AMERSFOORT Donderdag 28 juni heeft de politie twee verdachten van diefstal van een snorfiets aangehouden.

Omstreeks 20.55 uur zagen surveillerende agenten dat twee jongens op de Erasmusstraat bij het zien van de politie een snorfiets van zich afgooide. Een van de jongens, een 14-jarige Amersfoorter, rende hard weg. Hij kon worden aangehouden in een brandgang achter woningen van de Erasmusstraat. De snorfiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. De tweede verdachte, een 15-jarige plaatsgenoot, had ook de benen genomen, maar de agenten wisten wie hij was en hebben zijn ouders ingelicht. De jongen kwam zich later melden en is ook aangehouden.

Oproep getuigen: doorrijden na aanrijding

AMERSFOORT Op vrijdagavond 1 juni 2007 is omstreeks 21.15 uur een 15-jarige jongen uit Amersfoort op een fiets bij de kruising Bisschopsweg Vermeerstraat aangereden door vermoedelijk een groen gekleurde personenauto. De jongen heeft later aangifte gedaan en verklaarde dat hij net op zijn fiets de kruising opreed, toen hij van achteren werd aangereden. Hij kwam ten val en liep letsel op aan het gelaat. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de auto het slachtoffer van achteren aangereden. De bestuurder is doorgereden na de aanrijding.

Meerdere personen moeten getuigen zijn geweest van de aanrijding. De politie verzoekt deze getuigen van de aanrijding om zich te melden bij de politie. Hiervoor kan contact worden opgenomen via 0900-8844.