Persberichten Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht, 29-06-2007

Alcohol

WOERDEN Een 23-jarige automobilist uit Gouda bleek op donderdagavond 28 juni te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 21.50 uur werd de Gouwenaar op het Wulverhorstpad gecontroleerd. Hij bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 300 ug/l, terwijl het wettelijke maximum voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Scootercontrole

WOERDEN Op het Stationsplein werd op donderdagmiddag 28 juni een scootercontrole gehouden. Veertien scooters werden aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden zeven bekeuringen uitgeschreven: kentekenplaat niet leesbaar (1), geen kentekenbewijs (1), te veel vermogen (3), geen bromfietscertificaat (1) en niet kunnen tonen bromfietscertificaat (1).

Zuilense Ring

MAARSSEN Ook op donderdagavond 28 juni gingen weer automobilisten op de Zuilense Ring in de fout: elf snelheidsovertreders werden bekeurd.

De politie controleerde van 19.30 uur tot 21.00 uur. Elf automobilisten werden bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane 100 km/u. Eén van hen, een 44-jarige Vleutenaar, had erg veel haast om bij zijn voetbalvereniging te komen: hij reed 165 km/u. Na de wettelijke correctie bleef daar een overschrijding van 60 km/u van over.

De Vleutenaar werd aan de kant gedirigeerd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omdat hij het rijbewijs niet bij zich had, werd zijn auto in beslag genomen. Indien zijn rijbewijs bij het politiebureau wordt afgeleverd, kan hij de auto weer ophalen, maar door een ander laten besturen.

Verkeerscontrole

VREELAND De politie heeft op donderdag 28 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur een verkeerscontrole op de Provincialeweg N201 gehouden.

In die tijd werd de snelheid van 284 voertuigen vastgelegd. Negen bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u, met een topper van 112 km/u. Tevens werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (3), rijden over verdrijvingsvlak (1) en belediging (1).

Bromfietser met te veel op

MIJDRECHT Een 64-jarige bromfietser uit Wilnis bleek op donderdagmiddag 28 juni te diep het glaasje te hebben gekeken. Hij raakte licht gewond.

Rond 14.25 uur kreeg de politie de melding dat een man met zijn bromfiets was gevallen. Ter plaatse werd de man door het personeel van ambulance onderzocht. Hij had een kleine hoofdwond, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De Wilnisser bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 325 ug/l, bijna anderhalf keer het wettelijke maximum 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Winkeldiefstal

BREUKELEN Op donderdag 28 juni werd een vrouw betrapt op diefstal bij een winkel aan de Markt.

Rond 14.00 uur rekende een 38-jarige vrouw uit Breukelen de boodschappen uit haar winkelwagentje af, maar de spullen die zij in haar tas had gestopt niet. Zij werd gesnapt en bleek voor meer dan vijftig euro aan boodschappen niet te hebben betaald.

Zij werd overgedragen aan de politie en naar het politiebureau overgebracht. Daar werd zij verhoord en kreeg een bekeuring van 220.

Snelheidscontrole

MAARSSEN Op de Vogelweg werd van 13.30 uur tot 16.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van 517 voertuigen werd met de lasergun de snelheid vastgelegd. 18 Bestuurders negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.