Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 29-06-2007

Ongevallen met motorrijders
ASSEN Een 44-jarige motorrijder uit Mortsel raakte donderdagavond betrokken bij een eenzijdig ongeval. Hij reed over de Noordersingel en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Hij is naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht voor controle. Het gevolg was onder meer een gebroken pink. (BPS 07-154340)
BOVENSMILDE Een 49-jarige motorrijder uit Nunspeet raakte donderdagmiddag betrokken bij een aanrijding op de Schoolstraat. Een 25-jarige bestuurder uit Hoogblokland stond met zijn personenauto stil op de Schoolstraat, met de voorzijde in de richting van de Hoofdvaartsweg. Op een gegeven moment reed hij weg, schuin naar rechts. Hij liet de motorrijder die achter hem reed niet voor gaan. Een botsing was het gevolg. De motorrijder is met een gebroken sleutelbeen naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (BPS 07-154341)

Bestuurder valt in slaap: auto over de kop
DE PUNT Een 28-jarige bestuurder uit Groningen is donderdagavond met zijn auto over de kop gevlogen. Hij reed in zijn auto op de N34 en net voor de laatste bocht, vanaf Zuidlaren in de richting van Groningen, viel de bestuurder in slaap. Hij ging via de linkerberm, naar de rechterberm, raakte over de kop en kwam in het weiland tot stilstand. Medewerkers van de ambulancedienst hebben de man ter plaatse onderzocht en besloten de man niet mee te nemen naar het ziekenhuis. Zijn vader heeft hem opgehaald en naar huis gebracht. (BPS 07-154381)

Rijden onder invloed
ASSEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 21-jarige man uit Meppen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij reed op een minibike op de Witterhaar zonder verlichting en werd staande gehouden. Op het bureau blies de beginnende bestuurder 305 ugl. De verdachte kreeg twee transacties aangeboden van in totaal 470,-. Hij deed vrijwillig afstand van zijn minibike. (BPS 07-154423) NIJEVEEN Agenten hebben donderdagmorgen een 27-jarige man uit Swifterbant aangehouden. De man stond met zijn auto stil aan op de Oude Rijksweg. Hij verklaarde dat hij onderweg was naar Volkel. Omdat hij naar alcohol rook is van hem een blaastest afgenomen. Hij blies 730 ugl. (BPS 07-154118)
ASSEN De politie heeft donderdagmiddag op de Witterbroek proces-verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige bestuurder van een personenauto uit Barneveld. Hij blies 130 ugl. en kreeg naast een verbaal een rijverbod. (BPS 07-154301)
MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag op de Rembrandtlaan een 52-jarige man uit Meppel staande gehouden omdat hij geen autogordel droeg. Bovendien werd van hem een blaastest afgenomen. Hij blies 755 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is met een dagvaarding naar huis gestuurd. (BPS 07-154307)
ASSEN Agenten hebben donderdagmiddag op de Haar een 39-jarige man uit Emmen aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij blies 900 ugl. In zijn auto vond de politie blikjes bier. De man verklaarde dat hij nog rook naar alcohol omdat hij de avond er voor had gedronken. Hij zou inmiddels de hele dag al weer hebben gewerkt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis. (BPS 07-154324) ASSEN Agenten hebben donderdagavond een 39-jarige man uit Blaugies Daun (België) aangehouden wegens het rijden onder invloed op de Haar. Hij blies 855 ugl. Zijn auto werd achter het bureau gestald. De man kreeg een boete van 1300,-. (BPS 07-154387)
ASSEN Een 35-jarige man uit Dodewaard is donderdagavond aangehouden op de Witterhaar. Hij reed op een kleine crossmotor en werd staande gehouden. Omdat de man naar alcohol rook, is een blaastest afgenomen. Hij blies 495 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-154391)
GIETEN Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingehaald door een snelle motorrijder. De medewerker zette de achtervolging in en na vele overtredingen werd de verdachte op de N34 bij Gasselte staande gehouden. Hij blies op het bureau 455 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (BPS 07-154422) EMMEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 46-jarige man aangehouden op de Valtherzandweg. Kort daarvoor hadden agenten een melding gehad; er zou gevochten zijn door een familie op straat aan de Valtherzandweg. De verdachte, één van de betrokkenen, zou zijn weggereden naar de Kraaiheide. Ook daar zou de ruzie zijn verder gegaan. De verdachte zou tegen een aantal geparkeerde autos hebben gereden. De man werd aangehouden. Op het bureau blies hij 405 ugl. (BPS 07-154442)

ASSEN Tegen een 58-jarige man uit Gasselte is in de nacht van donderdag op vrijdag proces-verbaal opgemaakt. Hij reed in zijn auto op de Europaweg-Zuid en blies 120 ugl. (BPS 07-154446) ASSEN Een 49-jarige man uit Aubonne reed in de nacht van donderdag op vrijdag onder invloed op zijn motor op de Haar. Hij blies 790 ugl. en kreeg een boete van 1300,-. Hij kreeg tevens een rijverbod van 9 uur. (BPS 07-154449)
ASSEN Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 32-jarige man uit Namur aangehouden. Hij reed op de Haar onder invloed in zijn auto. Hij blies 515 ugl. De man kreeg een boete van 480,-. (BPS 07-154452)

Openstaande boete
ASSEN Agenten hebben donderdagmorgen aan de Menning een personenauto buiten gebruik gesteld. De bestuurder uit Assen (leeftijd nog onbekend) had nog een openstaande boete van 131,25. Totdat de boete betaald is, wordt de auto elders gestald. (BPS 07-154187)

Boete wegens wildkamperen
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag troffen agenten op een parkeerplaats aan de Boskamp een kampeerwagen aan. De eigenaren uit Noord Scharwoude kregen een proces-verbaal wegens wildkamperen. (BPS 07-154454)

Man krijgt bekeuring wegens fietsen in strijd met gesloten verklaring ASSEN Een 41-jarige man uit Assen is in de nacht van donderdag op vrijdag bekeurd aan de Haarweg. De man fietste op een mountainbike zonder verlichting. Toen de man werd staandegehouden, ging hij met zijn fiets voor de deur van de politieauto staan, zodat de agent er eerst niet uit kon. De man verkeerde onder invloed. Hij kreeg verbaal voor het rijden in strijd met de gesloten verklaring. (BPS 07-154464)

Fietsendief aangehouden
ASSEN Agenten zagen donderdagavond een man achter een fietser aan rennen op de Witterhaar. De man, een 32-jarige Roldenaar, schreeuwde al rennend halt, hij heeft mijn fiets. De man op de fiets, een 41-jarige man uit Bathmen, is aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. (BPS 07-154339)

Diefstal uit onafgesloten schuurtje
VALTHE Een inwoner van Valthe deed donderdagmorgen aangifte van diefstal uit zijn schuur aan de Hondsrugweg. Het schuurtje zou niet zijn afgesloten. Er is onder meer een boormachine, een slijpmachine en een bandschuurmachine weggenomen. De diefstal zou hebben plaatsgevonden tussen woensdag 24.00 uur en donderdag 7.30 uur. (BPS 07-154122)

Winkeldieven aangehouden
EMMEN Donderdagmiddag zijn twee verdachten aangehouden wegens winkeldiefstal. Het gaat om een 22-jarige man uit Emmen en een 32-jarige man (woonplaats nog onbekend). Twee beveiligingsbeambten zagen dat de mannen cosmeticaproducten uit een warenhuis hadden weggenomen. Bij een twee winkel zijn de verdachten aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor en kregen uiteindelijk een dagvaarding mee naar huis. (BPS 07-154321)

Banden van zijspan ontvreemd
ASSEN - In de nacht van donderdag op vrijdag deed een man uit Hanninge aangifte van diefstal van zijwielen van zijn zijspan. Het voertuig werd rond 22.00 uur op de parkeerplaats aan de Philipsweg geparkeerd. Rond 23.00 uur zagen ze dat de banden waren ontvreemd. (BPS 07-154439)

Diefstal tapijt uit pitbox
ASSEN - Agenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een 22-jarige jongen uit Ranzanico (Italië) aangehouden op verdenking van diefstal. De jongen zou een rol tapijt hebben weggenomen uit een pitbox op het circuit aan de Haar. Bij zijn aanhouding troffen agenten acht zakjes met wiet en hasj aan. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BPS 07-154451)

Jongen aangehouden op verdenking van mishandeling ASSEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 18-jarige jongen uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen zou een 36-jarige man uit Assen hebben mishandeld in de fietstunnel aan het Stationsplein. De 36-jarige man was gewond aan zijn hoofd en is ter controle naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. Wat de oorzaak van de geweldpleging is geweest, is nog niet duidelijk. (BPS 07-154444)

Jongen schiet met balletjespistool
ASSEN Een man meldde bij de politie dat zijn auto donderdagavond zou zijn beschoten aan de Witterhoofdweg. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze een 11-jarige jongetje aan. Hij lag samen met vriendjes in militaire kleding in een sloot en schoot met een balletjespistool op passerende autos. De jongens zijn streng toegesproken en het pistool is inbeslaggenomen, omdat het voor handen hebben strafbaar is. (BPS 07-154359)

Verdachten van bedreiging aangehouden
ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 15-jarige en een 16-jarige jongen uit Assen aangehouden. De twee worden verdachten van bedreiging van een 15-jarige jongen uit Assen. De aangever liep met twee vrienden met op het parkeerterrein aan de Paul Krugerstraat. Plotseling kwamen de twee verdachten op hen af en hebben onder bedreiging geld van de 15-jarige jongen afgenomen. Op basis van een signalement konden kort daarna de verdachten worden aangehouden. Beiden zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 07-154433)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.