Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Politie houdt vrouw aan na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 29-6-2007 11:30:09

EDE - Een twintigjarige vrouw uit Ede is donderdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van huiselijk geweld in haar woning in Ede. De vrouw zou omstreeks kwart over vijf hete soep over haar 48-jarige moeder en haar 17-jarige zus hebben heengegooid. De oorzaak hiervoor zou een conflict zijn dat was ontstaan tussen de twee zussen om nog onduidelijke reden. De moeder zou tussen beiden zijn gekomen. Ook zou de twintigjarige hebben gedreigd met een mes. De politie heeft de vrouw even later in de woning aangehouden. Zij is in het politiebureau voor nader verhoor in verzekering gesteld. Door de moeder is aangifte gedaan. De vrouw en haar jongste dochter liepen door de hete soep brandwonden aan armen en buik op. (07-101695)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageninger aangehouden op verdenking mishandeling
Publicatiedatum: 29-6-2007 11:29:55

WAGENINGEN - De politie heeft donderdagmiddag een 52-jarige man uit Wageningen in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van mishandeling. Omstreeks kwart voor vijf zou hij op de Kampweg een zeventienjarige plaatsgenoot in zijn gezicht hebben geslagen. De twee bleken elkaar te kennen en zouden een al langer lopend conflict met elkaar hebben. Bij een treffen op straat zou de 52-jarige het slachtoffer hebben mishandeld. Het slachtoffer had aan het voorval geen zichtbaar letsel opgelopen maar waarschuwde wel de politie. Die hield de 52-jarige even later elders in de stad aan. De man is na verhoor vrijgelaten en had volgens zijn verklaring het slachtoffer slechts geduwd. Justitie besloot de Wageninger te dagvaarden. (07-101676)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw beroofd van tas; politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 29-6-2007 11:29:28

EDE - Een achttienjarige vrouw uit Ede is donderdagmiddag in haar woonplaats beroofd van haar tas. De vrouw raakte daarbij niet gewond. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. De politie is op zoek naar getuigen.

Volgens het slachtoffer liep ze omstreeks half één over het Oude Kerkplein te Ede. Op een gegeven moment, ter hoogte van de winkel Multi Vlaai, zou een tot dusver onbekende jongen kans hebben gezien haar tas buit te maken. Vervolgens zou hij het op een lopen hebben gezet, in de richting van de Grotestraat. De Edese zou hem nog achterna zijn gegaan, maar de dader wist te ontkomen. Het ging volgens de vrouw om een jongen van tussen de 16 en 18 jaar met een getinte huidskleur en een lengte van rond de 1.70 m. De jongen had half lang haar en zwarte krullen. Hij had een normaal postuur en droeg een spijkerbroek en donkerkleurige schoenen.

Tips
Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of de dader kort daarvoor of daarna hebben zien lopen, worden verzocht contact op te nemen. De Edese politie is bereikbaar onder 0900-8844. Anoniem reageren kan ook. Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (07-101653)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man en vrouw aangehouden na vondst hennepplanten
Publicatiedatum: 29-6-2007 11:29:13

RENKUM - De Renkumse politie heeft donderdagmiddag een 21-jarige man en een 21-jarige vrouw uit plaats aangehouden nadat er bij hun woning hennepplanten waren aangetroffen. Bij de politie was informatie binnen gekomen dat er zich vermoedelijk hennepplanten bij de woning van het stel zouden bevinden. Toen agenten daar omstreeks kwart voor twee poolshoogte gingen nemen troffen zij in de tuin vijf planten aan. Op gemeentegrond nabij de woning, werden nog eens 36 planten aangetroffen. Hierop zijn de beide bewoners aangehouden. Het stel is na het afleggen van een verklaring vrijgelaten. Justitie buigt zich verder over hun lot. De hennepplanten zijn in beslag genomen en vernietigd.
(07-101600)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053