Politie Haaglanden

persberichten 29 juni

Haaglanden, 29-06-2007

Eiergooier aangehouden
Den Haag - De politie hield donderdag 28 juni om 21.00 uur op de Gevers Deynootweg een 15-jarige Hagenaar aan voor baldadigheid. Toen agenten een automobilist aanspraken, werden zij bekogeld met eieren. Na een onderzoek bleek dat iemand de eieren had gegooid vanuit een tegenovergelegen flatgebouw. In een van de appartementen van het flatgebouw troffen de agenten de 15-jarige Hagenaar aan met een doos eieren. Aan het bureau verklaarde de jongen dat hij eieren had gegooid naar de agenten en bood zijn excuus aan. Met een boete op zak mocht de jongen weer naar huis.

Doorrijder meldt zich na perspublicatie
Den Haag - Een 39-jarige Hagenaar meldde zich donderdag 28 juni op het politiebureau naar aanleiding van een krantenbericht over een ongeval op woensdag 13 juni waarbij de man op zijn tractor zou zijn doorgereden. Volgens de benadeelden zou de man een 6-jarig meisje omver hebben gereden en zijn doorgereden zonder zich om haar te bekommeren. Uit onderzoek bleek echter dat de 39-jarige Hagenaar niets viel te verwijten. De man zag het meisje op haar fietsje vallen en stapte uit om haar te helpen. De vader van het meisje vond dat de Hagenaar verantwoordelijk was voor het voorval. Uit onderzoek bleek dat daar echter geen sprake van was.

Vrouw slaat man
Den Haag - Een 31-jarige man, eigenaar van een horecagelegenheid aan het Spui, is donderdag 28 juni omstreeks 21.35 uur geslagen door een vrouw. In eerste instantie is een 32-jarige vrouw aangehouden, maar omdat twee andere vrouwen (28 en 15) jaar zich ermee bemoeiden en de aanhouding belemmerden, zijn ook zij aangehouden. De drie vrouwen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De aanleiding voor het vechten is niet bekend.

28 personen, 22 bedden
Voorburg -In het kader van het project illegale bewoning controleerde de politie in samenwerking met de gemeente, brandweer en eneco donderdag verschillende panden in Leidschendam-Voorburg. In een pand op de Koninginnelaan in Voorburg vonden zij 22 personen en 28 slaapplaatsen. Gezien de slechte brandveiligheid moesten de bewoners het pand verlaten en is het pand verzegeld.

Hardrijders op de bon
Wassenaar - Op verzoek van bewoners van de Backershagenlaan controleerde de politie donderdag 28 juni tussen 20.00 en 22.00ur de snelheid van het autoverkeer. Van de 310 gepasseerde automobilisten reden er 62 te hard. Zij kunnen een bekeuring op de mat verwachten.

Chauffeur grijpt dief
Wassenaar - Een chauffeur van een witgoedketen was 28 juni om 09.45 uur bezig met een bezorging op de Lange Kerkdam toen een 39-jarige man uit Rijswijk een televisietoestel uit de bus probeerde te stelen. De 31-jarige chauffeur uit Schiedam wist de dief te stoppen. Agenten hielden de Rijswijker aan en hij kreeg een dagvaarding.

Vernieler op heterdaad betrapt
Wassenaar - Dankzij een melding van een 23-jarige man uit Wassenaar kon de politie op 28 juni om 17.25 uur op de Deijlerweg een 14-jarige jongen aanhouden die een auto had vernield. De getuige had de politie gebeld en een goed signalement doorgegeven nadat hij had gezien dat de jongen een spiegel van een auto had afgetrapt op de Van Zuylen van Nijeveltstraat. De jongen kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding onder invloed
Naaldwijk/Westland - Een 28-jarige automobilist uit De Lier veroorzaakte vrijdag 29 juni kort na middernacht een aanrijding op de Secretaris Verhoeffweg. De man botste op de kruising met de Kruisbroek weg tegen een auto, die werd bestuurd dor een 23-jarige automobilist uit 's-Gravenzande. Politieagenten die ter plaatse kwamen constateerden dat de man uit De Lier teveel had gedronken. Hij blies 255 ugl en kreeg een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Verkeerscontroles in het Westland
Westland - De politie voerde 28 juni op verschillende locaties in Maasland, Naaldwijk, De Lier, Moster, 's-Gravenzande en Wateringen verkeerscontroles uit. Zestig automobilisten kregen een bekeuring voor overtredingen zoals mobiel bellen, geen gordel dragen, geen rijbewijs kunnen tonen en technische gebreken. Daarnaast moesten 118 mensen een blaastest afleggen. Eén bestuurder, een 20-jarige man uit Wateringen had teveel gedronken, blies 685 ugl. Zijn rijbewijs kon niet ingenomen worden, aangezien hij niet in het bezit was van een roze papiertje. Hij kreeg een proces-verbaal.

Met pillen op zak

Naaldwijk/Westland - Tijdens een regulier verkeerscontrole van een 30-jarige scooterrijder uit Maasluis bleek dat de man drugs op zak had. Politieagenten troffen bij de man drie XTC-pillen aan. Hij kreeg een proces-verbaal.

Drie aanhoudingen na doorzoeking harddrugs
's-Gravenzande/Westland - De recherche van Bureau Westland heeft donderdag 28 juni om 09.00 bij een doorzoeking in een woning in 's-Gravenzande een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Nadat er bij de recherche informatie was binnengekomen dat er vanuit de woning XTC werd verhandeld, besloot de politie tot een doorzoeking. De politie trof in de woning ruim 300 XTC-pillen aan. Drie verdachten (27, 28 en 31 jaar) werden aangehouden. De 31-jarige bewoner en zijn 28-jarige vriendin worden vandaag voorgeleidt aan de rechter-commissaris. De 27-jarige werd in vrijheid gesteld.

Politie achterhaalt gewapende overvaller
Delft - Politieagenten wisten vrijdag 29 juni om 06.30 uur kort na een gewapende overval een 17-jarige inwoner uit Delft aan te houden. Een 44-jarige eigenaar van een winkel aan de Papsouwselan werd overvallen op het moment dat hij zijn winkel wilde openen. De verdachte bedreigde de winkelier met een vuurwapen en eiste geld. Nadat de hevig geschrokken winkelier hard begon te gillen, rende de man zonder buit weg in de richting van het Poptahof. Agenten wisten de man echter te achterhalen en hielden hem aan.

Politie zoekt getuigen poging straatroof
Delft - Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een poging straatroof op donderdag 28 juni. Omstreeks 01.40 uur werd een 28-jarige inwoonster van Delft op de Papsouwselaan aangesproken door een groepje van vier personen. De vrouw, die fietste over het fietspad, werd door een van de jongen tot stopen gemaand waarna zij met een vuurwapen werd bedreigd en haar persoonlijke bezittingen moest afgeven. De vrouw reageerde hevig geschrokken en wilde hard weg fietsen, maar werd ten val gebracht. Na enig tumult wist de vrouw zich lost te trekken en fietste weg. De vrouw omschrijft de verdachten als volgt; vier jongeren in de leeftijd van 17 jaar van Afrikaans/Antilliaanse afkomst. De jongeren droegen jassen met een capuchon. Heeft u iets gezien? Of kent u de verdachten? belt u dan met de politie van Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Verdachten vernieling aangehouden
Delft - Politieagenten hielden donderdag 28 juni om 22.00 uur in de Gasthuissteeg twee mannen (20-25 jaar) aan op verdenking van vernielingen aan een geparkeerde auto. Een getuige meldde dat de verdachten trappende bewegingen maakte naar de auto en waarschuwde de politie. Na een korte zoektocht konden zij worden ingerekend.

Polen op dievenpad
Delft - De politie hield donderdag 28 juni 15.30 uur drie Polen (24-30 jaar) aan op verdenking van winkeldiefstallen. De mannen werden door de beveiliging van een winkel aan het Bastiaansplein betrapt met enkele cosmetica-artikelen in hun tassen die niet waren afgerekend. Aan het bureau bleek dat twee verdachten nog een gevangenisstraat van respectievelijk 42 en vier dagen hadden open staan.

Hond doodgereden, Politie zoekt getuigen
Zoetermeer - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op donderdag 28 juni. Een bestuurder van een blauwe personenauto reed op de Palthelaan ter hoogte van de skeelerbaan een hond aan. De eigenaar van de hond, een 13-jarige jongen uit Zoetermeer, liet de hond uit en liep achter de bosjes toen de hond plotseling de weg overstak. De automobilist raakte de hond frontaal en is zonder te stoppen doorgereden richting station Oost. De hond was op slag dood. De automobilist moest nog uitwijken voor een bus van Connexion die bij de bushalte stond te wachten.De politie is op zoek naar de bestuurder van de blauwe personenauto en naar getuigen van deze aanrijding. Heeft u iets gezien belt u dan met de politie van Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Te diep in het glaasje
Zoetermeer - Politieagenten controleerden in de nacht van 29 juni meerdere bestuurders van een brom/snorfietsen. Drie bestuurders hadden teveel gedronken. Een 18-jarige vrouw uit Zoetermeer blies 265 ugl en de 19-jarige man uit Zoetermeer waarmee zij samen reed op het Surfpad blies 390 ugl. Een 16-jarige bromfietser uit Zoetermeer blies 345 ugl toen hij gecontroleerd werd op de Voorweg. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Allen kregen een proces verbaal.

Dronken door Laak
Den Haag - De politie heeft vannacht in de Haagse wijk Laak kort na elkaar twee dronken automobilisten betrapt. Om één uur probeerde een 39-jarige Hagenaar op de Goeverneurlaan met veel pijn en moeite in te parkeren. Politieagenten besloten de man een blaastest af te nemen. Die viel positief uit en bovendien bleek het rijbewijs van de man nog tot medio volgend jaar te zijn ingevorderd in verband met eerdere verkeersovertredingen. De man weigerde na zijn aanhouding met de politie mee te gaan, waatop hij geboeid werd afgevoerd. Aan het bureau blies de Hagenaar 540 ugl. Nog geen half uur later werd in de Pasteurstraat een 25-jarige Rotterdammer betrapt met te veel alcohol op achter het stuur. De man blies 930 ugl., ruim vier keer de toegestane hoeveelheid. Ook hij werd aangehouden.

Politie neemt mini-bikes in beslag
Zoetermeer - De politie heeft in het weekend van 23 en 24 juni drie zogenaamde 'mini-bikes' in beslag genomen. Eén van de voertuigen was een quad. Mini-bikes zijn kniehoge bromfietsen met een verbrandingsmotor die een snelheid kunnen halen van soms wel 60 kilometer per uur en zijn gewoon te koop bij de (brom)fiets- en motorzaken.

Deze bikes mogen echter niet op de openbare weg rijden. Buiten het feit dat deze bromfietsjes niet zijn goedgekeurd leveren ze ook een gevaar op. Ze zijn zodanig klein dat ze door automobilisten niet worden opgemerkt met alle gevolgen van dien. De remmen zijn niet op de snelheid berekend en echt handelbaar zijn ze ook niet te noemen. Ze veroorzaken dan ook veel overlast, gevaar en hinder in de wijken. Het verhaal dat er op de fietscross baan in Buytenwegh en op de parkeerplaats bij het Silverdome wel gereden mag worden is niet waar. De parkeerplaats bij het Silverdome is gewoon openbare weg en de fietscross baan is volgens de APV verboden voor gemotoriseerde voertuigen. De politie deelt dan ook boetes uit als hier met mini-bikes gereden wordt. De mini-bike wordt bij overtreding in beslag genomen en de bestuurder/eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het rijden op de openbare weg met een voertuig dat niet aan het verkeer mag deelnemen. Daarnaast zijn dergelijke voertuigen niet te verzekeren, wat de bestuurder ook een proces-verbaal oplevert. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de boete, maar in de regel ligt dat bedrag rond de ¤400,-.