Gemeente Schiedam


Juni

3 maanden gratis lenen bij Zuid-Hollandse bibliotheken

29 juni 2007

Alle bibliotheken in Zuid-Holland bieden de hele maand juli een gratis proefabonnement van drie maanden aan. De inwoners van de provincie kunnen zich via de website www.alleboekengratis.nl aanmelden om van de diensten van hun lokale bibliotheek gebruik te maken.

Het doel van de campagne is om een (hernieuwde) kennismaking aan te bieden met de producten en diensten van de lokale bibliotheek. De insteek is gemak en ontspanning. Voor de klant wordt het erg eenvoudig om drie maanden lang gratis toegang te krijgen tot een schat aan leesplezier en de uitgebreide bron van kennis en informatie.

Unieke samenwerking
Het is in Zuid-Holland niet eerder voorgekomen dat alle bibliotheken uit de provincie met elkaar samenwerkten in een marketingcampagne. Naast het samenwerkingsverband tussen de bibliotheken zijn ook externe partners ingeschakeld. Veel mensen zullen banners onder ogen krijgen via de reisinformatie site van het openbaar vervoer www.9292ov.nl. Ook is er een partnership aangegaan met de ANWB en Arke reizen. De campagne wordt gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland.

Aanmelden
Vanaf 1 juli kunnen nieuwe klanten zich aanmelden voor de actie. Dit kan via de website www.alleboekengratis.nl of door binnen te stappen in de lokale bibliotheek.

Bibliotheek Waterweg.
Uiteraard doet Bibliotheek Waterweg ook mee met deze campagne. In de diverse vestigingen kunt zich van 1 juli tot en met 1 augustus aanmelden voor het gratis proefabonnement voor drie maanden. Kijk op de website van Bibliotheek Waterweg voor alle voorwaarden. www.bibliotheekwaterweg.nl.