Gemeente Gouda


personeel rabobank gratis van station naar werk (29-6-2007)

Rabobank vijfde bedrijf voor Mobility kaart Goudse Poort

Rabobank Gouwezoom heeft een contract getekend voor 120 Mobilitykaarten voor het vervoer tussen Gouda Centraal en Goudse Poort. Met deze kaarten kunnen personeelsleden gratis gebruik maken van de bus die op werkdagen van zeven uur s ochtends tot zeven uur s avonds rijdt. Dit contract is tot stand gekomen op initiatief van de parkmanager.

De Goudse Poort Expresse rijdt sinds 12 oktober 2006. De Rabobank is het vijfde bedrijf na Centric, Vosko, Vierstroom Zorgring en de gemeente Gouda die gebruik maakt van deze kaart. In acht maanden zijn 1400 kaarten verkocht. Deelnemende bedrijven krijgen voor alle medewerkers een Goudse Poort kaart. De kosten worden doorberekend aan de bedrijven. Het beheer van de kaart is in handen van de parkmanager. De parkmanager is beheerder van het terrein en behartigt de belangen van eigenaren, huurders en de gemeente.

Bedrijventerrein Goudse Poort is beter bereikbaar met de Goudse Poort Expresse. Werknemers en bezoekers kunnen in de spits elk kwartier en daarbuiten iedere 20 minuten reizen van of naar station Gouda. Deze aanvulling op de reguliere busdienst is een uniek initiatief van bedrijven en overheid. Door samen te investeren in de mobiliteit van en naar het bedrijventerrein is een belangrijke stap gezet in de revitalisering van Goudse Poort.

In 2004 werd de gemeente Gouda partner in een groot meerjarig Europees project rondom mobiliteit, Optimum2. Samen met de provincie Zuid-Holland en de Belangenvereniging Goudse Poort is een proefproject opgezet. Het doel is het bedrijventerrein optimaal bereikbaar te maken, ook met het openbaar vervoer.