Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Manifestatie Parels van Integratie 2007 in teken van wijkaanpak

29-06-2007

Minister Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie zal op 26 november de Parel van Integratie 2007 bekend maken. Dit is een prijs voor een initiatief dat ertoe bijdraagt dat bewoners prettig in een buurt samenleven. Thema van de jaarlijkse manifestatie is dit keer wijkenaanpak.

De manifestatie wordt georganiseerd door het Kennisnet Integratiebeleid en Etnische Minderheden (KIEM). Een Parel van Integratie is een succesvol initiatief van een gemeente, een vereniging, organisatie of van één of enkele burgers. Een Parel is gericht op buurtbewoners met verschillende culturele achtergronden en stimuleert een actieve inzet in de wijk

Een groot aantal initiatieven heeft inmiddels landelijke bekendheid gekregen. Zoals het Leidse project 'Thuis in de Bieb', dat in 2005 tot Parel werd uitgeroepen. Vorig jaar was de gemeente Zaanstad winnaar met het project 'Huiselijk geweld in allochtone kring'. Tijdens de manifestatie, dit jaar in Amsterdam gehouden, zullen acht nieuwe Parels zich presenteren aan het publiek. De kandidaat-Parels (projecten, beleid of onderzoek) kunnen zich tot 1 augustus 2007 aanmelden via de website van KIEM.

Zie ook


Zie het origineel


* Website KIEM: http://www.nicis.nl/parels2007