Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na concert Pearl Jam

Nijmegen, 29-06-2007 o In het Goffertpark zijn rond 23.45 uur, na het concert van Pearl Jam, twee mannen aangehouden voor o.a. openlijke geweldpleging. Later werd op de Bisschop Hamerstraat een Ierse concertbezoeker aangehouden voor fietsdiefstal.

Het concertterrein van het Goffertpark stroomde na afloop van het concert leeg. Bij de uitgang stond een groep van ongeveer 10 mannen met honden te spelen. Zij lieten de honden stokken apporteren. Twee politieagenten verzochten hen daarmee op te houden, vanwege de stroom van duizenden concertgangers.

Nadat drie verzoeken werden genegeerd, werd een van de mannen, een 29-jarige man uit Well, een proces-verbaal aangezegd. Een 30-jarige Nijmegenaar belemmerde dat en beledigde agenten. Hij werd daarop aangehouden en beet daarbij een politieagent. Ook sloeg hij de agent met zijn vuist. Na assistentie van andere politieagenten en het gebruik van pepperspray kon de man worden afgevoerd naar het politiebureau.

De 29-jarige man werd kort daarop alsnog aangehouden voor baldadigheid en het niet kunnen voldoen aan de legitimatieplicht. Van hem werd een halve gram speed in beslag genomen. Ook hij is voor verhoor ingesloten op het politiebureau. De politieagent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Niet op slot

Op de Bisschop Hamerstraat werd vlak voor 07.00 uur (vrijdagmorgen) een Ierse concertbezoeker aangehouden. Hij was op heterdaad betrapt op het stelen van een fiets uit de fietsenstalling. Na het concert was de man, een 27-jarige Ier, naar het centrum gegaan. Hij wilde de fiets stelen omdat deze niet op slot stond. De man is overgebracht naar het politiebureau. De fiets gaat terug naar de stalling, de eigenaar wordt geïnformeerd. (11)